@willy
Ale nie każdy ma stereo. Dla tych co nie maja tego rozszerzenia wystarczy DB9 .Tam jest 1 wolne miejsce na dzwięk
Ja pier**** rece i gacie opadają. Nie masz już na co narzekać ?
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowy projekt GTIA
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@willy
Ale nie każdy ma stereo. Dla tych co nie maja tego rozszerzenia wystarczy DB9 .Tam jest 1 wolne miejsce na dzwięk
Ja pier**** rece i gacie opadają. Nie masz już na co narzekać ?
@pajero: a po co? :) Inny kabelek (z gniazdem mały jack na końcu) wychodzi mi z SimpleStereo otworem na przełącznik kanałów. I też mogę dźwięk podłączyć do czegokolwiek.
Dobrze. Mnie chodziło o wprowadzenie wizja+fonia przez Scart do LCD. Każda metoda dobra. Ale każdy to obecnie robi sam (traci zasoby czasu i kasy) gdy można zastosować gotowy kabel.
Szukam takich mocno tanich kabli... macie coś?
Pojedyńcze sztuki poniżej $3 w chinach kosztują z przesyłką. Taniej chyba się już nie da.
Ciekawe dlaczego nikt nie narzeka że lutowanie tqfp 100 czy 144 jest trudne
Moze dlatego ze lutowanie wtyczek miesci sie w zakresie umiejetnosci/zainteresowan takiego retrofana, a tqfp100 juz raczej wykracza poza te umiejetnosci/zasoby sprzetowe itp. Wez poprawke jeszcze ze wielu ludzi ma 'lutownice do rynien' wiec szczyt mozliwosci to zwykle DIN. Ktos kto lutuje 2 razy w roku raczej nie bedzie sobie kupowal stacji lutowniczej.
wielu ludzi ma 'lutownice do rynien'
Hehehe, i szacun za ich wyczyny nimi... taką można lutować spokojnie 0603. Fakt, napaćkane możne jest - cud i działa :D
Simius, a co to za dodatkowy niebieski przewód idący do wtyczki DB na zdjęciu na AAge?
Audio
Na zdjęciu finalna wersja urządzenia. Dwie widoczne zworki służą do wyboru standardu video (RGB lub YPbPr) i synchronizacji (interlaced lub non-interlaced).
Szacun za wybór synchro. Współczesne telewizory często mają z tym problem, co się brzydko objawia na scrolach poziomych :)
Simius, prowadzisz zapisy?
dla mnie byłaby 1szt.. :)
hmmm i ja bym sie skusił kiedy rusza sprzedaż?
Ciekawe czy montaż nie będzie skomplikowany za mocno.
A cena zmontowanej płytki, gotowej do instalacji w Atari?
A możecie polecić jakąś nie drogą lutownicę do montażu takich rzeczy?
Z tego co rozumiem to nie ma tu właściwie lutowania... O ile GTIA jest w podstawce. To ma wchodzić w jego miejsce tak?
no to czeka mnie wlutowanie podstawki ciekawe czy dam radę tam piny są jak dla mnie dość blisko. I czy dobrze rozumiem to wyjście z atari będzie na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?
Podstawkę trzeba wmontować i tyle. Do przewodu który dostarcza @SIMIUS trzeba sobie polutować gniazdko RGB. Ci co korzystają z mono wystarczy gniazdo DB9. Audio można sobie wyprowadzić z modulatora
...na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?
?
Jak rozumiem, jak monitor będzie multisync i będzie obsługiwał 15 kHz to tak?
Ale to nie będzie takie normalne VGA, tylko RGB / YpBR jak w telewizorach.
Koszt płytki wynosi 220zł + wysyłka listem poleconym priorytetowym 10zł. Aktualna lista zamówień jest tutaj. Jeśli ktoś chce się jeszcze dopisać, zapraszam.
Można poprosić o dopisanie do listy? 1 szt.
To ja poproszę 1 szt.
Poproszę 1 szt.
Ja też poproszę.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowy projekt GTIA
Wygenerowano w 0.092 sekund, wykonano 29 zapytań