176

dragmar napisał/a:

@willy
Ale nie każdy ma stereo. Dla tych co nie maja tego rozszerzenia wystarczy DB9 .Tam jest 1 wolne miejsce na dzwięk

Ja pier**** rece i gacie opadają. Nie masz już na co narzekać ?

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

177 Ostatnio edytowany przez voy (2016-12-31 12:36:43)

@pajero: a po co? :) Inny kabelek (z gniazdem mały jack na końcu) wychodzi mi z SimpleStereo otworem na przełącznik kanałów. I też mogę dźwięk podłączyć do czegokolwiek.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

178

Dobrze. Mnie chodziło o wprowadzenie wizja+fonia przez Scart do LCD. Każda metoda dobra. Ale każdy to obecnie robi sam (traci zasoby czasu i kasy) gdy można zastosować gotowy kabel.

179

pajero napisał/a:

Szukam takich mocno tanich kabli... macie coś?

Pojedyńcze sztuki poniżej $3 w chinach kosztują z przesyłką. Taniej chyba się już nie da.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

180

willy napisał/a:

Ciekawe dlaczego nikt nie narzeka że lutowanie tqfp 100 czy 144 jest trudne

Moze dlatego ze lutowanie wtyczek miesci sie w zakresie umiejetnosci/zainteresowan takiego retrofana, a tqfp100 juz raczej wykracza poza te umiejetnosci/zasoby sprzetowe itp. Wez poprawke jeszcze ze wielu ludzi ma 'lutownice do rynien' wiec szczyt mozliwosci to zwykle DIN. Ktos kto lutuje 2 razy w roku raczej nie bedzie sobie kupowal stacji lutowniczej.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

181

syscall napisał/a:

wielu ludzi ma 'lutownice do rynien'

Hehehe, i szacun za ich wyczyny nimi... taką można lutować spokojnie 0603. Fakt, napaćkane możne jest - cud i działa :D

182

Simius, a co to za dodatkowy niebieski przewód idący do wtyczki DB na zdjęciu na AAge?

183

Audio

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

184

Na zdjęciu finalna wersja urządzenia. Dwie widoczne zworki służą do wyboru standardu video (RGB lub YPbPr) i synchronizacji (interlaced lub non-interlaced).

Post's attachments

IMG_0242.jpg 572.86 kb, liczba pobrań: 1 (od 2017-01-10) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

185

Szacun za wybór synchro. Współczesne telewizory często mają z tym problem, co się brzydko objawia na scrolach poziomych :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

186

Simius, prowadzisz zapisy?
dla mnie byłaby 1szt.. :)

187

hmmm i ja bym sie skusił kiedy rusza sprzedaż?

188

Ciekawe czy montaż nie będzie skomplikowany za mocno.

189

A cena zmontowanej płytki, gotowej do instalacji w Atari?

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

190

A możecie polecić jakąś nie drogą lutownicę do montażu takich rzeczy?

191

Z tego co rozumiem to nie ma tu właściwie lutowania... O ile GTIA jest w podstawce. To ma wchodzić w jego miejsce tak?

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

192

no to czeka mnie wlutowanie podstawki ciekawe czy dam radę tam piny są jak dla mnie dość blisko. I czy dobrze rozumiem to wyjście z atari będzie na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?

193

Podstawkę trzeba wmontować i tyle. Do przewodu który dostarcza @SIMIUS trzeba sobie polutować gniazdko RGB. Ci co korzystają z mono wystarczy gniazdo DB9.  Audio można sobie wyprowadzić z modulatora

194

secon napisał/a:

...na wtyku taki jak VGA, i będzie możliwość podłączenie do monitora VGA?

?

195

Jak rozumiem, jak monitor będzie multisync i będzie obsługiwał 15 kHz to tak?
Ale to nie będzie takie normalne VGA, tylko RGB / YpBR jak w telewizorach.

196

Koszt płytki wynosi 220zł + wysyłka listem poleconym priorytetowym 10zł. Aktualna lista zamówień jest tutaj. Jeśli ktoś chce się jeszcze dopisać, zapraszam.

197 Ostatnio edytowany przez pernoid (2017-01-16 22:02:54)

Można poprosić o dopisanie do listy? 1 szt.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

198

To ja poproszę 1 szt.

199

Poproszę 1 szt.

200

Ja też poproszę.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...