51

Adam Klobukowski napisał/a:

Jak już mówimy o PDFach, to czy będzie możliwe nabycie takowego?

oprócz papierowej książki, też jestem zainteresowany PDFem

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

52

A najchętniej obok papierowego jakiś epub lub mobi.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

53

Już 2/3 nakładu zamówione w przedsprzedaży! Do premiery może nic nie zostać. Następną książką będzie GFA Basic Stefana Nawrockiego, uzupełniony o dodatek o wersji 3.5.

Post's attachments

soeto - gfa basic.png 1.74 mb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

54

Wprawdzie mam swojego faworyta, ale jeszcze Was zapytam: grzbiet zaokrąglony czy płaski?

Post's attachments

spine-soeto.jpg 337.73 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

55

wersja D

56

Jak ma być trwałe - grzbiet zaokrąglony i koniecznie z wklejoną kapitałką!

Sikor umarł...

57

I może jeszcze wstążeczka?

.: miejsce na twoją reklamę :.

58

Mnie się bardziej podoba zaokrąglony :)

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

59

W pierwszym momencie płaski grzbiet wydał mi się ciekawszy, ale po namyśle jestem za zaokrąglonym.
Nowe wydanie zdecydowanie powinno być trwałe - oryginalne SOETO rozlatywało się w rękach...

ATARI 65XE + SIO2BT
http://atari.pl/hsc/ad.php?i=22.3

60

@skrzyp: poucz się trochę podstaw poligrafii. Wstążeczka nic nie daje (poza zakładką), kapitałka wzmacnia nam wkład. Ale najpierw trzeba wiedzieć co to jest kapitałka... A tasiemka, o której wspominasz nazywa się lamówka, jakby co.

Sikor umarł...

61 Ostatnio edytowany przez mono (2016-12-09 12:58:11)

A może nawet parę, jak mówisz Sikor, lamówek, boć to przecie brewiarz programisty 6502 :]

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

62

jak zwał tak zwał, chodzi o materiałową wstążkę służącą jako zakładka - jestem za

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

63

Kapitałki, lamówki - to wszystko podniesie delikatnie cenę książki. Może o 1-2 zł.

64

Jestem za. Btw:

'jeden ze sprzedawców intro" napisał/a:

Kapitałka sprzedawana na metry, koszt 1mb to 0,65zł netto / mb
CAŁA ROLKA 250mb TASIEMKI 12mm - cena 128zł netto

Cena ceną, ale wierzcie mi, że dużo większa trwałość.
@mono: masz rację, kapitałkę daje się na obu krawędziach grzbietu, więc para. Trzeba pamiętać, że zgrubieniem do zewnątrz - bo chodzi o pewne właściwości i  trwałość.

Sikor umarł...

65

mono napisał/a:

A może nawet parę,

Kiedyś tą funkcję super spełniała kartka-wkładka z napisem Errata :)

66

trzeba by może pomyśleć o folii... może nawet ze dwóch warstwach...

67

Pierwszy raz zgadzam się z bezrobotnym :) Relikwia musi być we folii. Inaczej nie będzie odpowiedniej celebry przy 'uboxingu' :)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

68

Może być i lakierowane pudełko z hologramem. Jeśli chcecie za to płacić... ;)

69

Dudie tnij koszty i co drugiej nie musisz wcale drukować ;)  zafoliowana na półce będzie stała.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

70

ja poproszę zafoliowaną, w ładnym pudełku oraz zapakowaną w ładny papier świąteczny w sam raz na święta :lol: :lol: :lol:

71

No, Duddie, to już wiesz co zrobić z zapasem lamówki jak kupisz za dużo - wstążeczki na prezenty :D

72

Nie było jeszcze premiery Asembler 6502 a ja już czekam na kolejną - gfa basic :lol:

73

Dragmar, będzie i GFA Basic, cierpliwości... Pracy przy korekcie po OCR a potem łamaniu książki jest mnóstwo. Do tego wszystkie rysunki są rysowane wektorowo na nowo. Też życzyłbym sobie, aby to wszystko działo się szybciej. Chociaż z drugiej strony, może być i tak jak było przy grach: za dużo, za szybko, za drogo - nie stać mnie... Więc może lepiej jeden tytuł raz na dwa miesiące? Wtedy każdy zdąży uzbierać....

74

A czy książką z załącznika też bylibyście zainteresowani?

Post's attachments

Poznajemy Forth.png 338.84 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

75

Myślę że Fortha to chyba nikt tu za bardzo nie ruszał, chociaż mogę się mylić.
Osobiście do kolekcji bym widział coś o Z80 (było w ogóle w Polsce cokolwiek o nim?) i 680x0, ale to tylko moje zdanie.