1

Niech każdy się chwali kto może o tym jak nasze dzieciaki zapatrują się w nasze atarowskie zboczenia.

Moja córa lubi sobie "popisać", czyli po prostu w SDX wbijam BASIC i rób co chcesz.

Tylko jakoś przed chwilą zaczęła dociekać czemu po wpisaniu READY i zaklepaniu enterem(no mam AKI) wywala jakiś ERROR i co to jest, i taką o to metodą nauczyłem moją córę pierwszej instrukcji w basicu, mianowicie PRINTa, a jak u was to wygląda?

2 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2016-10-11 19:02:45)

Moja córka (6 lat) używa terminu "atarynka" mówiąc o każdym kompie z mojej kolekcji. Grać woli w gierki amigowskie (Fire and ice, Bubble and Squeak), które zdecydowanie bardziej przypominają współczesne gierki z komórek czy tabletów (atarynka niestety grafiką nie zaimponuje).  Synek (2,5 roku) uwielbia merdać joystickiem, ale to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek, w jakiejkolwiek grze zdziałać :)

3

ostatnio regularnie gramy w kosza z synem na Jagu, no a na ST Lotus czeka na nowe dzojstiki

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

4

My cala rodzina gramy zgodnie w River Raid

5

Mój synek na razie ograniczył się do uszkodzenia mojego ulubionego przeźroczystego Quickjoya :-(

ps. jak by ktoś miał to odkupie obudowę.

6

Wiktor grywa w Agent USA i próbuje pojąć Cubase, a Wiktoria gra w amigowe Superfrog :)

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

7

Moje pociechy (córcia lat 6, synek 3 lata) lubią razem grać na atarce w Joust tudzież w Kick Starta od czasu do czasu w Sea Wolf 2.

Córcia ponadto lubi Cavernię, Alfa i Alley Cata - czasem zagra w River Raida lub River Ratta. Synek z kolei lubi oglądać dema i gdy widzi efekty typu "plotery" lub "plazma" to mówi na to "wzorki" ;)

8

Moja córcia po za nieśmiałymi próbami zrozumienia BASICa upodobała sobie Mr. Robot i Pole Position, syn przy demkach zaczyna szaleć i tańczyć :P