151

żeby to była prawda ;)

152

Bezrobotny,  te 100 tytułów ukaże się na przestrzeni 6-7 lat. Przez tyle czasu można odkładać po stówce miesięcznie. Zresztą niektórzy zamiast marudzić to już zaczęli wpłaty comiesięczne i niebawem odbiorą pierwsze komplety. A pozostali narzekają, że drogo.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

153

Jurecki!
mogę zadać głupie pytanie, ryzykując, że cała scena się na mnie obrazi?

no to zadaję:

czy do tych gierek to będzie jakaś faktura VAT?
jeśli tak, to czy możliwe jest wystawienie dla każdej zakupionej gry oddzielnej fvat?

154

Oczywiście może być, na życzenie. Normalnie będzie paragon.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

155 Ostatnio edytowany przez Duddie (2016-08-03 11:10:14)

Mapy gotowe, załączam fotkę finalnego, chociaż przedprodukcyjnego produktu.

Post's attachments

mapy1.jpg 718.46 kb, liczba pobrań: 1 (od 2016-08-03) 

mapy2.jpg 720.29 kb, liczba pobrań: 1 (od 2016-08-03) 

mapy3.jpg 740.26 kb, liczba pobrań: 1 (od 2016-08-03) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

156

ładne to

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

157

niepojęte, że to wszystko mieściło się w pamięci atari...

158

Jeśli chodzi o mnie to chętnie kupię wszystkie pozycje książkowe dotyczące Atari 8-bit. Szczególnie dotyczące języków programowania ze wskazaniem na wszelkie odmiany BASIC-a.

Ja bym lepiej spaliłem się. Wybierać nie Tobie.

159

jak tam sprawy się mają?

jaki jest harmonogram wydawania gier?

160 Ostatnio edytowany przez Duddie (2016-08-26 16:09:36)

Jest opóźnienie, ale sprawy posuwają się do przodu. Nie chcę podawać już żadnych terminów, ponieważ firmy podwykonawcze zawodzą jak widać. W dużym przybliżeniu - wrzesień. Dobra wiadomość jest natomiast taka, że wersje dyskietkowe będą dostępne w tym samym terminie.
A tak przy okazji: poszukuję Alchemii wydanej przez Mirage - wersja Kasetowa. Ma ktoś może w kolekcji?

161

nie pytałem o to,
pytałem, czy wszystkie zostaną wydane we wrześniu?
czy tylko te 20?
kiedy pozostałe?
no bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...

162

Pierwsze dziesięć. Kolejne, o ile się ukażą,  za 6-8 miesięcy i zapewne nie od razu cała dziesiątka. Bo dużo osób skarży się na zbyt duże obciążenie wydatkami przy zakupie całości.

163

Załączam dwie fotki tytułów z drugiej dziesiątki.

Post's attachments

AP_BS_resized.jpg 590.17 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

MK_KR.jpg 491.52 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

164

Dla niecierpliwych, uchylam rąbka tajemnicy. W załączeniu fotki finalnych produktów - uwaga do szukających dziury w całym - są niezafoliowane i służą mi jako sample, więc mogą mieć mikrorysy. :)

Post's attachments

DSC_1668r.jpg 935.46 kb, liczba pobrań: 1 (od 2016-09-09) 

DSC_1680r.jpg 1.12 mb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1683r.jpg 1.19 mb, liczba pobrań: 1 (od 2016-09-09) 

DSC_1685r.jpg 853.25 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

165

Prima sort ..... szacun ...

166

ale powinny być 3 warstwy folii,
jedna do unboxingu i dwie jeszcze zostają...

167

Do kolejnych unboxingów :)
Robi wrażenie!

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

168

Kup sobie dwie sztuki, jedną do unboxingu, a druga zostanie :)

169

Na pewno sporo pracy to kosztowało, ale efekt imponujący.

Atari 65XE + LDW SUPER 2000 + SIO2SD + SIO2PC + Stereo + TTP + Ultimate Cart + Multicart XE

170

Duddie napisał/a:

Kup sobie dwie sztuki, jedną do unboxingu, a druga zostanie :)

Wystarczy kupić maszynkę do foliowania https://www.youtube.com/watch?v=tUoByIHTrKQ i unboxować do upadłego.

171

No to kolejne fotki.... Jak Wam się podobają na półce razem? ;)

Post's attachments

DSC_1688r.jpg 793.04 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1690r.jpg 655.16 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1691r.jpg 1.34 mb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1692r.jpg 986.14 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1693r.jpg 861.08 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1694r.jpg 729.47 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

DSC_1696r.jpg 681.56 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

172

Czy uważają Państwo, uwalniając gry w Omicron Turbo (strona B kasety na przykład)?

173

Pełen luksus :D

Atari 65XE + LDW SUPER 2000 + SIO2SD + SIO2PC + Stereo + TTP + Ultimate Cart + Multicart XE

174

jeśli to nie jest wielka tajemnica to dlaczego nie będzie MISJI?

175

Już pisałem: może będzie, póki co są problemy z prawami autorskimi do Misji i Robbo.