Cześć!
Odświeżam wątek po paru ładnych latach... (ugh, jak ten czas leci ;/) ... napisał do mnie KAZ / AtariOnline, z pytaniem o dalsze losy tych materiałów. Przejrzałem swoje archiwum z tamtych lat, i patrząc na ten wątek na AoL, zajrzałem również do tego wątku... ze dziwieniem zobaczyłem że antek pisał w tym wątku, przejrzałem archiwum e-mail z tamtego okresu i nie dostałem powiadomień że coś się wątku dzieje no i wątek umarł ;/ Nie dotarła chyba również część moich e-maili do antka, albo część jego e-maili do mnie... ale było minęło... wróćmy do teraźniejszości.
W tamtym okresie dotarła do mnie druga część plików od Lt_Bri a także archiwa od kolegi antka... wszystko leżało u mnie na dysku tyle lat w postaci plików TIFF, zacząłem pracę nad poprawianiem jakości tych plików i osadzeniu ich w programie Scribus... nie dałem rady sam tego ogarnąć w tamtym czasie, zgłosiło się parę osób do pomocy ale nic z tego nie wyszło... sądziłem że w archiwum są wszystkie TIFF-y które dostałem, tak jednak nie było... zatem zaktualizowałem archiwum o wszystkie pliki które dostałem od LT_Bri i antka... są do pobrania tutaj: Atari - Poradnik Konstruktora. Plik ma ~270MB... są to wszystkie pliki z które do mnie dotarły.
W tej chwili konwertuje to jeszcze do DJVU... ale to chwilę potrwa (309 plików)... zaktualizuje ten post o link do pliku .djvu gdy konwersja się zakończy... i mam nadzieję że będzie to czytelne.. Wyszła jakaś masakra z tego DJVU... sądziłem że ładnie pójdzie z automatu (img2djvu) ale wyszła sieczka :) Może Dely zrobi ładnego PDF-a ... ja się za mało na tym znam... zostawię więc to do zrobienia ludziom, którzy mają o tym większe pojęcie niż ja :)