Witam
Kupię osiem sztuk sprawnych pamięci o oznaczeniu MB8264-15 8410 R62 BG do Atari800XL.

2

Muszą być konkretnie o tych oznaczeniach i z tego rocznika co podałeś ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

3

No właśnie koniecznie takie?

Atari Falcon 030 CT60e, Jaguar, Lynx II, MSTE + Nova + ET4000, STe + HDD, STFM, 65XE, 800XE, 800XL, Amiga 1200, 600, 500, CDTV

4

Sorki, za tak mało dokładny post ale nie znam się na Atari. Dostałem w prezencie rok temu.  Jakieś półtora miesiąca temu przy włączeniu po prostu zamiast ekranu powitalnego Basic, pojawił mi się czerwony ekran i do tej pory nie chce się normalnie uruchomić. Podpowiedziano mi , że to na 90% wina pamięci. Więc myślę nad ich wymianą. Podałem oznaczenia kości takich, jakie znajdują się faktycznie w urządzeniu. Nie mam pojęcia jakie jeszcze mogą tam kości pasować. Ale po postach wyżej rozumiem, że istnieją zamienniki. Czy wobec tego moglibyście mi zaoferować jakieś pamięci pasujące do mojego Atari800XL?

5

Witam, jest dużo zamienników tych pamięci w przeróżnych cenach. Generalnie musisz zaopatrzyć się w pamięci jednobitowe z podstawowym oznaczeniem 4164 z rozstawem nóżek DIP16. Proponuję po wylutowaniu z płyty starych pamięci wlutować podstawki precyzyjne - ułatwi to w przyszłości wszelkie kolejne wymianki. Podaję linka do pamięci które chciałeś, choć zamienniki wychodzą troszkę lepiej cenowo. Pozdrawiam. 
http://slawmir.com.pl/ukl-scalony-8264- … 42107.html

QUICK SHOT II TURBO z uszkodzonym TURBO :)

6

Bardzo dziękuję za pomoc i za namiar (już złożyłem zamówienie) :)
Odnośnie podstawek to nawet zakupiłem kilka parę dni temu :) Ale dziękuję za dobrą radę.
Myślę, że temat do zamknięcia.