Posiadam ja Atari 130XE (standardowe, bez bajerów) od kolegi, a także w/w rewizję interfejsu IDEPlus.
Najpierw planowałam zamontować na nim dysk Quantum GoDrive Daytona 256AT ( przetestowany przez Simiusa zresztą - wszystko ok), po czym okazało się, że muszę mieć mocniejszy zasilacz. (Ówcześnie: 1A, amerykański zresztą, CO 70042-01).
Kupiłam więc ten 1,6A od Husaka przez Allegro, i radośnie zabrałam się do podłączenia...
http://imgur.com/a/5WmKS <- efekty (chronologicznie); po czym coś popsułam z tablicą partycji, ale to nieistotne dla całej sprawy. Dysk pobiera pół ampera.
Jako, że nie mogę kupić teraz dysku, to postanowiłam, że skanibalizuję dysk z PowerBooka G3. Toshiba MK2018GAS, 0,7A.
Nagrałam na niego obraz dysku [ skonwertowany z VHD altirrowego], i dupa. Device does not respond.
Dysk był, co dziwne, widziany przez Windows jako 8/4GB(????).
Nie wiem, czy to miało jakiś wpływ. Powiedzcie mi, co może być tego problemem? A może powinnam sprawdzić sam komputer? Albo coś robię źle?
{130xe:antonia4mb,sophia2,ideplus2.0revf}{65xe}{800xl}{LDWsuper2000}{1050}{CX85}