Pytanko do Szanownych Kolegów...
Czy w praktyce dałoby się zastosować procek 6502C (wyjęty typowo z Atarki) w Apple II jako zamiennik zwykłego 6502?
:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Apple II - procesor
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanko do Szanownych Kolegów...
Czy w praktyce dałoby się zastosować procek 6502C (wyjęty typowo z Atarki) w Apple II jako zamiennik zwykłego 6502?
:)
Elektrycznie jest taki sam. W wersji C zmieniono coś jak się nie mylę z sygnałem halt dla Antica, co nie powinno przeszkadzać. Więc wydaje mi się, że na 99% można. Zaznaczam, że teoretyzuję, choć ryzyko niewielkie. Nic się nie spali, najwyżej zawiśnie, albo będzie zawisać w jakichś sytuacjach.
Tak, przeoczyłem jeden sygnał - (r/w), który faktycznie jest na innej nodze. Trzeba podać z nogi 36 65c02 na noge 34 w podstawce 6502 w applu, żeby mielił, bo ten sygnał jest zamieniony miejscami. Ewentualnie halt na nodze 35 65c02 dać do masy. Choć pewnie nic nie trzeba robić bo sądzę że w apple noga 35 pewnie już profilaktycznie spięta do masy, jako nieużywana. Reszta sygnałów tak samo... więc ja bym wsadził sally w jabłko. Na pewno nie zadymi. Przepięcie sygnału z 34 na 36 to od biedy kawałkiem drutu na pająka można zrobić...
Tylko Po Co ?
Może ma Apple II z uszkodzonym procem, a o atarowskie jednak łatwiej, sam mam kilka :)
Dokładnie tak, bo po cóż innego by pytał...? :)
laborant: dzięki za wskazówkę :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Apple II - procesor
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 58 zapytań