1

... a tak mnie najszło po tym, jak Miker na AOL podlinkował ową grę. Takie mikro-mario napisane w turbobasicu ;)

gra jest po delikatnym tuningu, co nowego:

* usunąłem niepotrzebne odwołanie do D1: Gra działa teraz z dowolnego podkatalogu w przedziale D1:-D16: i prawie dowolnego DOS. Wystarczy przekopiować katalog z grą z poniższego ATR.

* zlinkowałem "autoruny", teraz grę uruchamiamy z pliku: BROS.EXE. Jeśli grę odpalamy pod SDX bez comexe.sys, to uruchamiamy poprzez "X".

* ATR w formacie Sparta DOS.

smacznego!
:)

http://pin.atari.pl/bros/bros_sdx.atr

Kontakt: pin@usdk.pl

2

Takie małe pytanko, bo zauważyłem już to któryś raz, z różnych pod-domen więc jest to zapewne sprawa ogólnej konfiguracji serwera. Czy jest taka możliwość aby serwerowi *.atari.pl skonfigurować poprawnie MIME types? Obecnie wszystko co nie obsłużone jest serwowane jako text/plain, co powoduje otwieranie np. linkowanych plików atr i xex jako dokument w oknach przeglądarek. Wiem, że można sobie ręcznie ustawić w przeglądarce rozpoznawanie po rozszerzeniu ale to jak gdyby metoda czołgowa :) Myślę, że dla nie obsługiwanych przez serwer plików poprawniejsze byłoby generyczne application/octet-stream .

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

3

Może być problem, bo zarządza tym kolega XXL i to jest pytanie skierowane doń właściwie ;)

XXL - da się coś z tym zdziałać?

4

Sparta DOS X - nie dziękuję, poproszę atr-a w normalnym MyDOSie lub DOSie 2.5. Dla tej gry nie będę szukał sparty.

Sikor umarł...

5

Wsadziłem do DOS II+ D 6.4plus z autostartem.

Post's attachments

Bros (fixed).atr 130.02 kb, liczba pobrań: 6 (od 2016-04-30) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

6

Sikor, dałem taki format gdyż głównie pod sdx owa poprawka ma sens. Nie narzekaj niniejszym ;)

7

@Pin, nie narzekam, ale przypominam, że są jeszcze użytkownicy innych dosów (przynajmniej jeden - ja)
@voy: dzięki

Sikor umarł...

8

Ta poprawka nie jest zasadniczo skierowana w stronę innych dosów, bo jest to bez sensu. Ma ona na celu możliwość uruchamiania z HDD z dowolnej lokalizacji i osobiście nie znam masochisty używającego w takim konfigu dosa innego niż Sparta X.

Grę możesz ładować z oryginalnego ATR, tam masz co potrzebujesz.

ps.:
"nie, dziękuję" - dobre ;)

9

MyDOS :)

Sikor umarł...

10

Używasz MyDOS'a i dysku twardego? ;)

Próbowałeś? :D

11

tak - z SIO2IDE. Nie mam obecnie KMK - ale zazwyczaj używam SIO2SD i mi wystarcza.
@pin, nie potrzebuję 16-to bitowego emulatora Atari w Atari aby się cieszyć z Atari.

Sikor umarł...

12

Sikor. Po raz pierwszy rozwiązałeś sam swój problem. Jeśli używasz SIO2SD, to oryginalny ATR Ci wystarczy.

Dygresja o 16-bit była żałosna, 16 bit proc nie ma nic wspólnego z równoległym kontrolerem IDE, czy SDX rodem z 1989 roku ;) Wysoki sądzie, nie widzę związku w sprawie :D

13

@pin: no nie ma w tym momencie. Teoretycznie mogę używać standardowego atr-a, ale teraz mogę też wrzucić w jakiś katalog i tyle ;D Anyway - przyjeżdzasz na Wapniaka z rodziną czy bez, bo druga połowa się dopytuje??

Sikor umarł...

14

@Sikor - no to masz tam wersje przepakowaną do ataridos przez Voy'a.

A co do składu, to jeszcze nie wiem. Rozgrzebałem sobie auto, jadę więc z Koalą. Jest jeszcze taka możliwość, że rodzinę wsadzę w busa i jakoś się tam na miejscu odnajdziemy. Dam znać jak się ta kwestia rozwiąże.

15

O.K. Daj znać na PW jakby co.

Sikor umarł...