Hej
To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich :).
Próbuję właśnie odpalić SIDE2 kupione u Lotharka. Do dyspozycji mam niestety tylko jedną kartę "SanDisk Ultra 8GB". Karta została sformatowana jako FAT32, ale niestety po uruchomieniu Atari mam komunikat "FAT partition not found! HELP to retry". Widzę 4 możliwości:
1. Źle przygotowałem kartę (ale co tu można źle przygotować ? może partycja musi mieć jakąś konkretną nazwę ?)
2. Ta karta nie działa z SIDE2 i muszę spróbować z inną. Lotharek sprzedaje podobną kartę, ale 4GB. Za tą wersją przemawia też to, że Amiga też mi tej (8GB) karty nie widzi, a mniejszą (4GB) widzi bez problemu.
3. Uszkodzone jest SIDE2. Raczej mało prawdopodobne. Dużo bardziej prawdopodobne są punkty 1 lub 2.
4. Coś jest nie tak z moim Atari (65XE bez żadnych upgrade'ów). Ale chyba to odpada skoro cart się uruchomił.
Skłaniam się ku wersji 2 i zapewne zamówię u Lotharka polecaną przez niego kartę z zawartością, ale posta tego piszę, ponieważ dopuszczam możliwość, że prawidłowa jest wersja 1 i ktoś mnie może oświeci co robię źle :).