251 Ostatnio edytowany przez drac030 (2016-04-05 15:55:43)

Próbowałem wielu różnych kombinacji. Np. dwukropki źle wyglądają, jeśli nie znajdują się w tej samej kolumnie ekranu. Inwers tak samo.

KMK
? HEX$(6670358)

252

a będzie wybór wersji językowej :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

253

drac030 napisał/a:

Jeśli po nic, to po co bijesz pianę?

Wyluzuj.... sam przecież pytałeś jakie innę określenie może być użyte i od razu "poleciałeś" słownikami jakbyś nie wiedział o co chodzi i oczekiwał precyzyjnego pojedynczego słowa.
Słowo Preference jest o tyle "mylące", że jest w liczbie pojedynczej i to chyba zwróciło uwagę innych komentujących.

Inne opcje:

Preferences - wiadomo dlaczego ale za długie
Profile - wiadomo od czego
QSet - od Quick Settings
Mode - wiadomo od czego
QMode - Quick mode
QSelect - też wiadomo
ModeSel - mode selector

254

@tebe: jeśli ktoś zrobi komplet tekstów w innym języku, to nie widzę większych przeciwwskazań.

sam przecież pytałeś jakie innę określenie może być użyte

O nic takiego nie pytałem.

od razu "poleciałeś" słownikami jakbyś nie wiedział o co chodzi i oczekiwał precyzyjnego pojedynczego słowa

Nie napisałem też nigdzie, że czegokolwiek oczekuję. Twój quickset odpadł ze względu na niepożądany podtekst tego wyrazu, pokazałem Ci to w słowniku, to taka straszna zbrodnia? Jeśli ktoś tu musi wyluzować, to chyba nie ja.

Słowo Preference jest o tyle "mylące", że jest w liczbie pojedynczej

Tak samo jak Profile, Mode, Selection i tona innych. Liczba pojedyncza jest - moim zdaniem - uzasadniona i nie ma z nią problemu.

Poza tym mam wrażenie, że nie czytasz postów, np. postu nr 247.

KMK
? HEX$(6670358)

255

Moja propozycja: 

Preset

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

256

drac030 napisał/a:

Poza tym mam wrażenie, że nie czytasz postów

No właśnie ... masz wrażenie ...

drac030 napisał/a:

Ciekawe ... post #232

drac030 napisał/a:

uzasadniona i nie ma z nią problemu.

Jak widać parę osób już zastanowiło znaczenie tej opcji więc nie jest to takie oczywiste ... no ale to twój produkt więc rób jak chcesz.

257 Ostatnio edytowany przez drac030 (2016-04-06 20:31:52)

BartoszP napisał/a:

No właśnie ... masz wrażenie ...

Moje wrażenie jest mocno uzasadnione, bo Twoje posty są nie na temat. Nawet jeśli ktoś nie wpadł na to wcześniej, w 247 jest wyraźnie napisane, że listy angielskich słówek umiem sam tworzyć i w ogóle nie o to chodzi. A por. post 253.

BartoszP napisał/a:
drac030 napisał/a:

Ciekawe ... post #232

Tam nie ma żadnego pytania.

BartoszP napisał/a:
drac030 napisał/a:

uzasadniona i nie ma z nią problemu.

Jak widać parę osób już zastanowiło znaczenie tej opcji więc nie jest to takie oczywiste

Zastanowienie jest chwalebne (poddawanie poprawek do czegoś, o czego działaniu nie ma się pojęcia, już mniej), ale przede wszystkim tu znowu najwyraźniej zdradzasz się z tym, że nie czytasz tego, co się do Ciebie pisze: (post 232, rzekome pytanie), jeśli mam uwzględnić jakieś korekty, to muszą być SENSOWNE i (post 241) LEPSZE od stanu obecnego oraz (post 247) uwzględniać też całość wyglądu menu jako takiego.

PS. "jeśli" to nie jest partykuła pytajna.

KMK
? HEX$(6670358)

258

nie bedzie zmian.. bo jest idealnie.

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

259

Draco: Jak widzę tę dyskusję, to cieszę się, że nie miałem siły dociągnąć tego samemu do tego etapu i współczuję, że padło na Ciebie...
Przynajmniej moja "loading bara" jest międzynarodowa i mam nadzieję, że nikt się do niej nie przyczepi.

260 Ostatnio edytowany przez BartoszP (2016-04-06 17:26:50)

@drac030 

Oczywiście Ty sam oceniasz jakie są rozsądne/zasadne/pasujące i jakoś nie widzę aby to gdziekolwiek było negowane bo owa partykuła "jeśli" jest partykułą warunkową dającą Ci pełnie praw wyboru co, kiedy i czy w ogóle będzie uwzględnione.

Tak ... formalnie nie zadałeś pytania ale chyba łatwo z kontekstu twej własnej wypowiedzi zrozumieć, że potocznie mówiąc  "pytałeś/prosiłeś o propozycje/sugestie" ... bo chyba takie jest znaczenie idiomu "I'm all ears" ? Nieprawdaż ?
Rozumiem, że chcesz być bardzo dokładny i powinienem był napisać "prosisz o propozycje".

Inni też zrozumieli twój tekst jako pytanie o propozycje ... słowo pytanie jest specjalnie tu użyte ...

Tak czy inaczej i tak zrobisz jak chcesz ...

261

lotharek napisał/a:

nie bedzie zmian.. bo jest idealnie.

No i pozamiatane ;)

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

262

Moje Panie - spokój, bo nie jest to wątek o xbiosie ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

263

Pin napisał/a:

Moje Panie - spokój, bo nie jest to wątek o xbiosie ;)

:)

.

264

Nie rozumiem trochę tej dyskusji o tym jaki wyraz jest lepszy w setup menu. Draco zrobił kawał dobrej roboty i to jest najważniejsze. 

@laoo/ng
Jest jeden pomysł by dodać napis w czasie ładowania rdzenia. Tak, pamiętam, że ostatnio coś usuwaliśmy :).

@Pin
Zerknij na mejla.

265 Ostatnio edytowany przez drac030 (2016-04-06 20:30:52)

@BartoszP: I am all ears = zamieniam się w słuch = masz moją uwagę, więc jeśli chcesz coś powiedzieć, to teraz możesz.

Nie ma tu podtekstu, że pytam o coś albo proszę. Macie problem i zamierzacie o nim dyskutować, to dyskutujcie, ja się będę przyglądał, a nuż coś wyniknie na tyle sensownego i lepszego, żeby coś tam zmieniać. Ale nie wynikło, ... i może tu resztę myśli zatrzymam dla siebie.

KMK
? HEX$(6670358)

266

jak wygląda sprawa adresowania pamięci VBXE z poziomu Rapidusa, z jaką prędkością będzie odbywać się transfer

np. załadujemy pamięć Rapidusa klatkami animacji ,które będziemy chcieli przepchać do VBXE

1.77 ?

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

267 Ostatnio edytowany przez drac030 (2016-04-11 10:42:13)

Tak, 1,77.

Przy okazji, konstruktorzy obu urządzeń mogliby się jakoś wypowiedzieć w kwestii, czy jest możliwe podłączenie VBXE do magistrali Rapidusa w ten sposób, żeby obejść ten problem?

Okienko 32 albo (najlepiej) 64k z pamięcią VBXE widoczne w wysokich adresach, plus dające szybszy dostęp do VRAM, to byłaby piękna rzecz.

KMK
? HEX$(6670358)

268

cyberstormy w amigach maja to fajnie rozwiazane, na poczatku byly problemy wydajnosciowe az w koncu ktos wpadl na pomysl zeby podlaczac dodatki do kart turbo. karte graficzna podlaczona do karty turbo a nie do plyty glownej dala ogromnego kopa. inna sprawa ze w amigach po tych zabiegach plyta glowna amigi zostala sprowadzona do roli kondensatora do filtrowania pradu zasilajacego karte turbo...

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

269

Już pewnie za późno...

270

Na VBXE 3 nigdy nie jest za pozno

271

Na VBXE 3 nigdy nie jest za pozno

272

Tak, powiedz to tym wszystkim ludziom którzy wydali parę grubych stówek na 2.1, że teraz trzeba kupić nowe.

.: miejsce na twoją reklamę :.

273

Cena postępu. Chcesz mieć speed w specyfikacji czy w rzeczywistości.

274

Cena postępu. Chcesz mieć speed w specyfikacji czy w rzeczywistości.

275

Skrzypu? Co ile kupujesz nowego peceta?

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje