Znalazłem go na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26442527. Piękny okaz. Licytujcie bo warto :)
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Piękny Atari 400
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znalazłem go na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26442527. Piękny okaz. Licytujcie bo warto :)
A tu nieco gorsza wersja: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26236222
No niezle, dwie 400-tki na Allegro naraz... Ja czekam na wysyp tanich Atari 800... :)
ah... tez go widzialem ciekawe jaka osiagnie cene.
Ja rowniez jestem ciekaw, szczegolnie ze to moj :)
Chcialem serdecznie podziekowac gRzEnIowi za reklame i z tego miejsca oswiadczyc, ze nie lacza mnie z Nim zadne stosunki :lol: , w szczegolnosci finansowo-handlowe.
Ostatnio jest spadek cen na allegro, wiadomo - wakacje.
Wczesniej Atari 400 lub Atari 800 szly od reki za 550-650zl zaleznie od konfiguracji.
Jesli ktos powaznie mysli o takim modelu to 400zl to minimum, prawie ze koszty sprowadzenia.
Tzn. teoretycznie mozna wyrwac na eBayu kompa za $20 (ale to bz pudelka) i sprowadzic go poczta morska (czekajac 2 miesiace!) za jakies $30 + pare $ za bidpay (lub jak w moim wypadku $16 za WesternUnion, co daje razem jakies $66. Koszt sprowadzenia poczta lotnicza to dodoatkowe $20. I zawsze pytajcie o koszt "pakowania" - czasem siega $5!
Tylko trzeba wziac pod uwage:
- ryzyko oszukania "dzikiego z Polski" przez Amerykanina (przyznaje, mi sie nie zdarzylo),
- ryzyko zagubienia paczki lub jej czesci na poczcie (a to sie zdarza),
- ryzyko oclenia (+VAT) - zawsze proscie Amerykanina zeby deklarowal "gift"
- ryzyko, ze sprzet nie bedzie dzialal - to juz straszny zawod :(
- ryzyko, ze bedzie po prostu zaniedbany i brudny albo porysowany.
Jak to sie usredni to cena ladnego i dzialajacego Atari 400 naprawde nie moze byc nizsza niz moje wywolawcze 399zl. O pudelku nie wspomne...
Z Atari 800 jest jeszcze gorzej bo ten komputer jest pancerny! Wazy ponad 5kg bez zasilacza!
Acha! Transport z Anglii lub Francji jest paradoksalnie DROZSZY niz z USA! (jak ktos zna tanszy niz poczta lub DHL to go ozloce za info).
Najtaniej wychodzi sprowadzenie paczki z Niemiec (16 euro) ale tam PALowskie Atarki 400 i 800 osiagaja nieraz i 100 euro i sa rzadkie :(
Rozgadalem sie ale wiem, ze wiele osob mysli o sprowadzeniu sobie tych wymarzonych modeli i rady im sie przydadza.
Troche mi zal sprzedawac bo na tego boxa dlugo polowalem i czekalem, ale przycisnelo mnie :/ Atari byly i beda do kupienia, a jesc trzeba...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Piękny Atari 400
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 26 zapytań