takie coś mi się popełniło :)
więcej na moim githubie https://github.com/tdididit/a26-flashcart
.a26 to binarka rom pickera do obejrzenia w stelli
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Konsole » a26-flashcart
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
takie coś mi się popełniło :)
więcej na moim githubie https://github.com/tdididit/a26-flashcart
.a26 to binarka rom pickera do obejrzenia w stelli
Dopisz mnie do kolejki. :) I dzięki za greetzy. :D
@voy: mówisz i masz, w pierwszym rzucie jest 11 płytek
a w poniedziałek przychodzi cart do a5200 ... tani a7800 za dwa tygodnie potem wersja z pokeyem i finalny XM (ciągle walcze z 6 kanałową YM). video mod będzie jak dojedzie mój hotair - poniosło mnie z wymiarami :D
Mniam. :)
Jaki będzie przybliżony koszt tego cudeńka (w wersji gotowiec)?
@hsimpson: wszystko zależy od skośnego brata i jak dopisze z cenami :D
nie liczyłem dokładnie, ale coś około 5000 forintów lub 20 ojro :)
W takim razie dopisz mnie proszę do listy chętnych - 1 szt. :)
@hsimpson:
spokojnie :) zostało jeszcze 7 cartów.
muszę jeszcze napisać rom buildera ale to krótki kaszel :) źródła będą na githubie ...
Szybko się rozchodzą. Przed chwilą było 11, teraz jest 7 :).
001. zostaje u mnie - Węgry
002. Mr. Atarian - Węgry https://www.youtube.com/watch?v=xmoSZAQJJYk <- to przez niego jest ten cart :D
003. JVAS - Węgry
004. Voy - Polska
005. hsimpson - Polska
006. Gambler172 - Niemcy
007. Sikador - Polska
008. Sikor - Polska
....................................................
kolejny batch - PM
-ps-
manele zamówione
A nie mówiłem :D.
Dzięki za dopisanie do listy :).
Ja też się zgłaszam wstępnie, chciałbym się jednak dowiedzieć więcej na temat ww karta.
@qbahusak:
a co byś chciał wiedzieć ?
ROM 512kB, logika XC9572XL
aplikacja na pc do budowania wsadu z rom pickerem i listą się pisze :)
rom picker (boot) używa dwóch rejestrów: $f000 wybór banku z romem, $f001 tryb pracy (2k/4k/F8/F6/F4)
po zapisie do rejestru trybu pracy hotspoty F00x deaktywują się.
zerknij na githuba, tam jest źródło rom pickera - z góry przepraszam za jakośc kodu - to mój pierwszy popełniony na vcs'a :D
Poproszę 1szt. :)
@sikador:
dodany :) skontaktuje się jak rom builder będzie gotowy to ustalimy resztę szczegółów
W takim razie i ja poproszę...
Proszę wstępnie zarezerwować też na 5200 i 7800 po sztuce.
Dziękować ;)
@Sikor:
dodano :) a na Forevera się czasem nie wybierasz ?
Mogę dać carty ekipie, która jedzie z Budapesztu :)
5200 jest mocno eksperymentalny - kryptonim ser szwajcarski :) chciałem sprawdzić czy 240 via oburzy pana chińczyka ale przeszła w fabryce - generalnie jest tam xilinx i 2 x flash (1xdip32 1x plcc32)
tak czy siak a52-flashcart będę routował ręcznie jak popróbuje wszystkiego co mi się marzy na dziurawcu :D
Hejka, może zbyt niejasno napisałem - zapisuję się na jedną sztukę, jeśli można jeszcze?
A pytam trochę przewrotnie, bo ja to ja, ale czy każdy sobie będzie w stanie rozkminić co i jak?
Chodzi mi o to, jakie romy można na tym odpalać (wielkość): 2kB, 4kB, 8kB ... Dobrze byłoby jakiś "wstępik" dla nie-geeków napisać...
@qbahusak:
tak jak napisałem, zaimplementowałem już 2k/4k/8k(F8)/16k(F6)/32k(F4) i jest jeszcze miejsce na dodatkowe dwa ale z zachowaniem minimalnego rozmiaru banku w obrębie 2kB.
wydaje mi sięże nie ma co wydziwiać ;) ale jak masz sugestie co do dodatkowego trybu BS wal smiało póki jest w fazie produkcyjnej.
@tEDDYbOAR: zapisz mnie proszę jeszcze na 1 szt. a78. Czy w planach są też videomody do 2600 i 7800?
@hsimpson:
mam gotowego s-video cvbs moda do 7800/2600 jedyny problem jest taki, że poniosło mnie z miniaturyzacją i bez hotaira nie podejde do poskładania go. do końca miesiąca powinienem się w takowy zaopatrzyć, bo płytki i manel leży i czeka
poniosło mnie z miniaturyzacją i bez hotaira nie podejde do poskładania go.
Weź nie żartuj ,)
@willy:
nie żartuje, nie widzi mi się ciupanie tego kolbą a ze zwyczajnej niewiedzy wybrałem sobie 603 jako domyślną paczkę dla elementów pasywnych bo ładnie pasowały do sc70 - tylko w rzeczywistości ja ledwo widze te filtry w paczce SC70 nie mówiąc o 603 :D
doubled post
mam gotowego s-video cvbs moda do 7800/2600
Super, to ja poproszę o dopisanie do listy na 2 szt. (gotowce) :).
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Konsole » a26-flashcart
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 67 zapytań