No właśnie - czy mogę upgrade'ować U1MB z SIDE2? Nic nie uwalę? W README nic na ten temat nie znalazłem. Nie mam SIO2SD a jakoś przydałoby się zaktualizować firmware.
MegaSTE/USatan,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Fabryka - 8bit » U1MB - upgrade z SIDE2
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No właśnie - czy mogę upgrade'ować U1MB z SIDE2? Nic nie uwalę? W README nic na ten temat nie znalazłem. Nie mam SIO2SD a jakoś przydałoby się zaktualizować firmware.
a masz na karcie w Side partycje na FAT16?
Mam i używam do wymiany danych (FATFS).
o - no to sprawa jest bardzo prosta. Zgraj z poziomu PC cały update na partycje FAT16 a pod SDX zrzuć to z fata na partycje w formacie Sparty. Zrób reboot by sterownika do fata nie mieć na głowie i zrób update.
Do Side powinien niebawem pojawić się nowy loader FJC (wygląda podobnie jak nowe menu do U1MB tegoż autora), a co do U1MB, to Uflash i hej! ;)
Na YouTube masz filmik Voya na ten temat.
Pinek, Ty już masz U1MB że taki ekspert teraz jesteś? :)
o - no to sprawa jest bardzo prosta. Zgraj z poziomu PC cały update na partycje FAT16 a pod SDX zrzuć to z fata na partycje w formacie Sparty. Zrób reboot by sterownika do fata nie mieć na głowie i zrób update.
Do Side powinien niebawem pojawić się nowy loader FJC (wygląda podobnie jak nowe menu do U1MB tegoż autora), a co do U1MB, to Uflash i hej! ;)
OK, gotowe chociaż nie powiem, ciśnienie mi się trochę podniosło jak flaszowałem obrazem AIO za jednym zamachem. Wczytał plik dobrze, przy "Erasing" pasek postępu się rozjechał z okienkiem a potem wszystko zawisło. Poczekałem z 10 minut, zrobiłem reset i na szczęście pojawiło się nowe menu.
Moja radość była przedwczesna. Niestety nie startuje SDX z Ultimate'a czyli SDX On, wajcha na SIDE2 w górę (jak zawsze), ustawienia w U1MB różne (PBI włączone, Hard Disk włączony, wybrana partycja z której ma bootować) i... czarny ekran (po boot screenie dioda na SIDE2 raz krótko mignie i tyle). SDX z SIDE2 (SDX Off w Ultimate i wajcha w dół na SIDE2) uruchamia się bez problemów.
Informacyjnie - na karcie pierwsza partycja to FAT32 (Loader), druga FAT16 (do wymiany przez FATFS.SYS) i trzecia na APT.
Ale... założę nowy wątek bo wszyscy już przeczytali, że zadziałało i będę czekał dwa tygodnie na odpowiedź a temat w sumie nowy. ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » U1MB - upgrade z SIDE2
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 59 zapytań