126

A nie pokłóci się o przestrzeń fizyczną z VBXE, które ląduje tuż obok?

127

też się zastanawiałem, ale rozszerzenie 4MB powinno się zmieścić obok VBXE. Zawsze można obejść temat robiąc dystans od płyty głównej podstawkami. Tak mam właśnie rozwiązany problem Rapidusa i VBXE.

Kontakt: pin@usdk.pl

128

@xxl
Od biedy pewnie udałoby się, przecinając jedną ścieżkę i przeprogramowując CPLD, zrobić na istniejącej płytce wersję pod zwykłe CPU, tylko właściwie po co?
@Pin
Jakieś 200.

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

129

takie rozszerzenie mnie by interesowalo, nie chce wymienic proca na 816 bo przestana mi dzialac gry i programy na ktorych mi zalezy.

poza tym takie rozszerzenie smialo mozna by nazwac rozszerzeniem ostatecznym :-) wreszcie prawdziwe ultimate :-)

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

130

xxl napisał/a:

przestana mi dzialac gry i programy na ktorych mi zalezy.

Tzn twoje gry i programy. A nie lepiej bez szkody dla owych produkcji połatać te programy? Źródła masz ;)

131

A jak 816 w tym czymś ma się do rapidusa?

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

132

Nijak, dwa osobne produkty.

133

@Wieczór - to dobre pytanie, bo na upartego to wydaje mi się, że dało by się to rozszerzenie wrzucić do rapidusa zamiast 6502c. Problem jednak być może w tym, że obydwa rozwiązania oferują liniowy ram dla 816 ;)-

Niebawem sprawdzę, jak Rapidus się zachowuje w momencie, gdzie zamiast 6502c wrzucić by 65c816 adp (to stare Pasiowe rozszerzenie).

nie znam się, tak sobie tylko myślę niech mnie mądrzejsi poprawiają ;)

134

Na dzień dzisiejszy 1szt na pewno wezmę.