2,926

TO ma sens :) Kaczynski naciskal na ZUS, zeby obinzyl emeryture Kiszczakowej, aby ta z glodu sprzedala kwity na Walese :)
A michnik opluwal walese zanim to bylo modne, taka prawda etapu :) #jesuistwbolek

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

2,927

O, to to. "Proszę pana, ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję." ;)

KMK
? HEX$(6670358)

2,928 Ostatnio edytowany przez thePink (2016-02-19 16:10:01)

Za to publiczna TV (=tuba propagandowa obecnej władzy) publicznie skłamała w żywe oczy:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … omosc.html

Oczywiście, teraz twierdzą, że to pomyłka itp., itd.

Przecież wszyscy wiedzą, że tuba poda tylko to, co zatwierdzi jeden z tych, co ukradli księżyc.
Celowe działanie?
Czy też jeden z tych, co ukradli księżyc już wydał wyrok i teraz tylko trzeba znaleźć paragraf?

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

2,929

Nie ma to jak błyskawiczne potwierdzenie diagnozy :)

PS. Czy jest tu jakiś antropolog? Chciałem zgłosić obserwację, że powstało najwyraźniej nowe tabu zakazujące napisania o Jarosławie Kaczyńskim per "Kaczyński".

KMK
? HEX$(6670358)

2,930

drac030 napisał/a:

PS. Czy jest tu jakiś antropolog? Chciałem zgłosić obserwację, że powstało najwyraźniej nowe tabu zakazujące napisania o Jarosławie Kaczyńskim per "Kaczyński".

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka … licji.read

tP

2,931

thePink napisał/a:

A tak na marginesie - jakoś przycichła sprawa Dubienieckiego, czyżby były teść tak nakazał?
Bo ja jakoś nie wierzę żeby jego była żona, a zarazem córka jednego z tych, co ukradli księżyc wraz z całą rodziną
rzekomo nic nie wiedzieli o jego przekrętach?

To jest dopiero bomba, niestety jednemu z tych dwóch, co ukradli księżyc raczej nie będzie zależeć na wyjaśnieniu tej sprawy do końca.... Dubieniecki też cicho siedzi - wiadomo, wypadki chodzą po ludziach....

tP

To może tłumaczyć dlaczego cały czas tworzyło się wokół tego małżeństwa wrażenie nie kochających się osób :)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2,932

@thePink
Nie pisowska tuba propagandowa, tylko Ziemiec podał nieprawdę, za co przeprosił.

A co do sprawy Bolka- nic mnie tak nie irytuje, jak gadka, np. Tuska, że wyjaśnianie tej sprawy psuje wizerunek Polski. Kiedy wreszcie przestaniemy oglądać się na to, co mówią o nas inni? Jakoś nie śledzę mediów zagranicznych, ale podejrzewam, ze sprawa Bolka jeśli gdzieś się pojawia, to raczej nie jako jakaś megaważna informacja.

2,933

thePink napisał/a:
drac030 napisał/a:

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka … licji.read

tP

https://pl.wikipedia.org/wiki/Racjonalizacja

KMK
? HEX$(6670358)

2,934

No nie, już nie mogę :D

https://twitter.com/lis_tomasz/status/7 … 7005180928

.: miejsce na twoją reklamę :.

2,935

ja to widze inaczej ;-) problem jest w tym, ze ofiara wypadku wyladowala na wawelu a za chwile kopnie w kalendarz osoba byc moze bardziej zasluzona i zeby przypadkiem nie podniosly sie glosy - jak to, co to... to trzeba ikone (jakby nie bylo) naszych czasow zniszczyc :-)

zreszta cala sprawa przypomina wypominanie dziewczynie ktora zostala miss tego, ze 10 lat wczesniej byla brzydka i miala pryszcze wiec jak mozna mowic o niej miss :D

niestety :-) moze gdyby zamiast krasc ksiezyc pomyslal o dziewczynach, dzieciach to na starosc tak by mu dupa nie zgozkniala, a tak glaska kota i sie elektryzuje ;-)

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

2,936

To jest naprawdę dobre zestawienie: ta ikona i ten adorator.

Ogólnie niezły temat na poprawę humoru od samego rana :D

KMK
? HEX$(6670358)

2,937

xxl napisał/a:

niestety :-) moze gdyby zamiast krasc ksiezyc pomyslal o dziewczynach, dzieciach to na starosc tak by mu dupa nie zgorzkniala, a tak glaska kota i sie elektryzuje ;-)

xxl: +1 :)

Niestety kot już zdechł....

tP

2,938

Atrybuty ikony: Donoszenie na kolegów za kasę, rozwalenie antykomunistycznego związku zawodowego i odwolanie strajku, obalenie rządu który chciał rozliczyć komune i agenture w sejmie, robienie wszystkiego co możliwe aby opóźnić wyjście ruskich z PL i odciągnąć PL od NATO, usuwanie z historii ludzi na których plecach IKONA zrobiła karierę. A wszystko przez haki starego SBeka które 26 lat leżały niezagrożone jako polisa na życie IIIRP. Doprawdy, zazdroszczę samopoczucia apologetom takich ikon.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

2,939

Czyżby obecnie "prawdziwa ikona patriotyzmu" powinna się charakteryzować brakiem jakiejkolwiek "teczki" ?
Jak to zatem jest ? Jeśli ktoś się ówcześnie "angażował" to mieli na niego mnóstwo "kwitów" ... choćby spreparowanych aby się wykazać. Nawet jeśli ktoś się nie angażował, to różne "kwity" się pojawiały choćby z okazji występowania o wakacje w fajnym kurorcie, paszport itp. A jeśli taki ktoś jeszcze bronił pracę naukową u izraelity, szefa katedry prawa radzieckiego i żołnierz LWP, to naprawdę musiał być .... no kim ... jeśli nie ma o nim nic z tamtych czasów ?

Pytanie pojawia się zatem zasadnicze: kim był ktoś, kto nie ma żadnej "teczki" z lat '60 do '80  a mieni się opozycjonistą z czasów PRL ?

2,940

Nie wiem Bartosz do kogo pytanie :) ale czy naprawde nie widzisz różnicy pomiędzy kwitami kogoś kto ewidentnie wspołpracowal i bral za to kase od opozycjonistow takich jak Wyszkowski czy Walentynowicz ktorzy pewnie teczki tez mieli ale jako 'element'. Tak tylko pytam dla zasady bo narracja jaką zdajesz się narzucać swoimi pytaniami jest mi znana od lat :)

2,941

Do kogo pytanie ? Ot, takie retoryczne było dla podtrzymania wątku ale widzę, że poruszyło jednak u kogoś drażliwą strunę.
Czemu bezpodstawnie sugerujesz, że nie widzę różnicy ? Powiem ci, że jestem przekonany, że Lechu W. umoczył .....
Pytam tak dla zasady bo sam sobie lekko przeczysz ... sam twierdzisz, że ten tzw. "element" teczki miał choćby dlatego, że był "elementem". Przecież od lat wciskana jest w mediach bajeczka, że teczki obecnych "prawdziwych patriotów" są tylko i wyłącznie fałszywe bo są "nasze" ale "ICH" na pewno są prawdziwe bo "ONI" są z "UKŁADU".

Ciekawsze by było gdybyś w ramach swojej narracji wytłumaczył dlaczego jednych internowano a innych nie ? Czym trzeba było sobie zasłużyć na ciepłe domowe bamboszki zamiast ośrodka odosobnienia ?

2,942

Tu się tłumaczy:

http://natemat.pl/42897,kaczynski-pokrz … skoczeniem

tP

2,943

Wałęsa wiedział co się wkrótce wydarzy. Kilka tygodni wcześniej planował debatę z IPN.
http://polska.newsweek.pl/debata-ipn-fi … 430,1.html

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2,944

BartoszP napisał/a:

Ciekawsze by było gdybyś w ramach swojej narracji wytłumaczył dlaczego jednych internowano a innych nie ? Czym trzeba było sobie zasłużyć na ciepłe domowe bamboszki zamiast ośrodka odosobnienia ?

To bardzo dobre pytanie, dlaczego innych internowano, a Tuska nie. :)

KMK
? HEX$(6670358)

2,945 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2016-02-20 14:34:14)

Wałęsa uciekł do Wenezueli i teraz skrobie na mikroblogu.

http://www.wykop.pl/ludzie/wpisy/lechwalesa/

PIN ready logo

2,946

@drac030:

A. Bo w '81 gdy internowano miał dopiero 24 lata i nie zdążył się "wystarczająco" zasłużyć ?
B. Podczas malowania komina "okopał" się na nim  i stamtąd  go bezpieka nie potrafiła ściągnąć aż do 1989.
C. Miał dziadka w Wermachcie i to mu zapewniło "list żelazny".

Wybierz bramkę C ... no proszę ... wybierz :)

2,947 Ostatnio edytowany przez Simius (2016-02-21 08:19:30)

Gierek z Jaroszewiczem i całą ekipą - ci się dopiero zasłużyli bezpiece, za co zasłużenie wylądowali w internacie.

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

2,948

wg prof. Paczkowskiego to internowanie Gierka, Jaroszewicza, innego premiera - Babiucha czy członka BP - Grudnia
miało raczej charakter walki politycznej, szukaniem kozłów ofiarnych oraz miało uwiarygadniać głoszoną (od sierpnia '80) propagandę, że przyczyną kryzysu w państwie jest nie system,ale są błędy i przestępstwa poprzednich ekip rządzących. Dodatkowo internowanie poprzednich prominentów niejako legitymizowało internowania i aresztowania opozycjonistów, stwarzało pozory sprawiedliwości tych działań. Czysta socjotechnika. Dodatkowo żeby jeszcze bardziej to uwiarygodnić i rozprawić z poprzednikami w 1982r. zmieniono konstytucję i wprowadzono TK. Właśnie po to żeby osądzić Gierka i pozostałych internowanych poprzedników... z procesów jednak ostatecznie zrezygnowano.

Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2;  P166MMX+GUS.

2,949

@bartoszp: ale po co... eksperyment się powiódł, wynalazłeś na poczekaniu, jak się spodziewałem, usprawiedliwienie (nawet trzy!) na "ciepłe domowe bamboszki" w przypadku jednego polityka, a w przypadku drugiego polityka nawet ci to przez myśl nie przejdzie. Czyli postąpiłeś dokładnie tak, jak odbiorców próbują warunkować na obydwu odpowiednie media. Odruchy Pawłowa to potęga. Miłego dnia :)

KMK
? HEX$(6670358)

2,950

Sugerujesz, że tekst o mieszkaniu na kominie uznałeś za jakikolwiek argument ? W ogóle za argument ?
Zmartwiłeś mnie ... dałeś IQ wolne przez weekend ?
W sprawie drugiego polityka przecież nic nie trzeba wymyślać ... ja tylko pozostałem w żartobliwej wersji konwencji większych fachowców czyli np. pana Cenckiewicza http://dorzeczy.pl/id,5102/W-sprawie-rz … opacz.html

"Jarosław Kaczyński szczęśliwie uniknął internowania po wprowadzeniu stanu wojennego ... prawdopodobnie bezpieka prowadziła wówczas jakąś dezintegracyjną grę operacyjną"

I wszystko jasne .... nic dodać nic ująć ... niewinny.

A jeśli chodzi o współpracę to przecież to nic w sumie wstydliwego ... mamy już przecież prokuratora bohatera ... niewinny bo jest obecnie w PiS:
http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/pi … 43926.html

Również miłego dnia :)