A co byś powiedział na grę w Atari BASICu wykorzystującą nielegalne tokeny funkcji i instrukcji? :>
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Różne » Nielegalna gra :P
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A co byś powiedział na grę w Atari BASICu wykorzystującą nielegalne tokeny funkcji i instrukcji? :>
wystarczy komenda PRINT - AtariOS jest taki swietny ze nawet AtariBasic omija CIO nielegalnie wywolujac zapis na ekran
XXL - nie krytykuj Atari OS, dyć to przecie PURE Atari jest ;)- nie?
AtariBasic omija CIO nielegalnie wywolujac zapis na ekran
AB wykorzystuje w tym wypadku API oferowane przez OS, więc to legalna metoda. Zapoznaj się może z pojęciem "wektora".
Zapoznałem się. I znam źródła BASIC-a i API OS-u. Po prostu nie rozumiesz, co tam piszą, i nie masz pojęcia, co to jest "legalne API" :D
[offtopic]
@xxl: Nie zastanawiało Cię nigdy dlaczego projektanci CIO w ICPUTBT wystawiają wektor do procedury PUTBT urządzenia (robi to bodajże procedura OPEN)? Może dlatego, że przy wyrzucaniu danych na niektóre urządzenia jak np ekran warto by ominąć narzut związany ze standardowym API? Może po prostu spojrzeli dalekowzrocznie i wymyślili, że dadzą userowi tego puta, zamiast zmuszać go do skoków do środka ROMu? Trick, nie trick, ale przydatny - a na pewno sensowniejszy niż bezpośredni skok w maliny.
[/offtopic]
Proszę o nieofftopikowanie i pisanie gry.
@mono: nie napisałem w jakim języku, ale prosiłem o komentarze. Jak będą wątpliwości - zawsze mogę zadać (ja lub kto inny) pytanie dodatkowe.
[off]@mono: czego wymagasz od gościa, który widząc wyraz "directly" czyta go jako "illegally"... zastanowienia? :D[/off]
@sikor: BPNMSP. Z mojej strony EOT.
Prac zero,
Po nagonce, która się zaczyna w wątku pa compo zaczynam mieć dość organizowania czegokolwiek, do zo na wapniaku,
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Różne » Nielegalna gra :P
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 62 zapytań