Mam w domu dwie uszkodzone płyty od 65 XE. Jedna Rev B, druga 130 XE (64x4). Obie wykazuja podobne objawy uszkodzeń, chociaż nie twierdze że uszkodzenia są takie same.
:) Po włączeniu zasilania, dioda się zapala, ale komputer się nie uruchamia - na wyjściu monitorowym podaje tylko czarny ekran, tak samo z modulatora.
Na pierwszej płycie mocno grzeją się kości pamięci ( 5 z ośmiu ) - być może to jest problem.
Na płycie 130 XE nie zauwazyłem zupełnie nic - nic się nie grzeje, nie dymi ;) nie ma śladów osmalenia, a jesli chodzi o uszkodzenia wywołane ingerencją z zewnatrz, to jestem na 100% pewny że jestem pierwszą osobą która rozkręcała ten komputer odkąd wyjechał z fabryki Atari na Taiwanie. :D
Czy ktoś podjąłby się obejrzeć te płytki, zdiagnozowac co konkretnie jest nie tak i ewentualnie naprawić usterki? Oczywiście opłacę koszty przesyłki w tą i z powrotem, i ewentualnie koszty napraw. Bardziej zalezy mi na płycie 130 xe więc jesli komuś zalezy i zdoła naprawić obydwie, to moze sobie w nagrode zatrzymać tą 65 xe. :)
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.