Cześć
W czasach mody na retro pojawiają się rożne publikacje dotyczące kultowych maszyn, które używamy. Chodzi o publikacje w naszym języku, czy Wy też macie potrzebę, chęć poczytania po polsku o Atari? Swego czasu czytałem papierowe PPA, zdarzyło mi się pomagać przy tekstach na Speccy.pl, zamówiłem podręcznik o MorphOS-ie. Brakuje mi książki/podręcznika o Atari ST/STE, TOS, w ojczystym języku, który uwzględniałby nowinki techniczne (np. od Lotharka), zmiany w TOS. Dla tych co napiszą masz forum, odpowiem, ale ja wolę papier w twardej okładce stojący na półce. Mogłoby tez ukazywać się czasopismo o Atari ogólnie (małe/duże i wszystko co z nim związane), zamiast wydawać kasę na jakiegoś Playboya lepiej w pewnym wieku mieć inne hobby. :D
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury