1

W nawiązaniu do wątku http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=13715 - zamkniętego przez delego. Proszę o konkrety i sprawy bieżące, a nie jakieś zaszłości. Będę się starał w miarę możliwości rzeczowo odpowiadać.

Sikor umarł...

2

Nic.

3

Czemu się wtrącasz w organizację party, którego nie jesteś organizatorem i czemu wypowiadasz się w imieniu innych osób?
Party: SV, WAPNIAK, GRZYBSONIADA, GŁUCHOŁAZY

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

4

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/nie-wiem-o-co-chodzi-ale-wklejam-rybe-z-papierosem-schowana-w-kurczaku-pl-ffffff

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Maly_swd napisał/a:

Czemu się wtrącasz w organizację party, którego nie jesteś organizatorem i czemu wypowiadasz się w imieniu innych osób?
Party: SV, WAPNIAK, GRZYBSONIADA, GŁUCHOŁAZY

Wskaż mi choć jedno słowo o tegorocznych party poza WAP-NIAKiem, do którego się wtrącam niby? Wskaż mi, gdzie się wtrąciłem z WAP-NIAKiem? Bo póki co tylko zadałem pytanie do osób, które usilnie mnie namawiały na kolejną edycję, z której zdecydowałem. A po rozmowie z Mikerem odniosłem wrażenie - że póki co jest/był rozczarowany odzewem.

Sikor umarł...

6 Ostatnio edytowany przez Pecus (2016-01-22 21:52:30)

Ja też nie mam nic.
Ale wygląda mi na to że Ty coś sam do siebie masz, bo sam inicjujesz i ciągniesz w nieskończoność "krucjaty" przeciwko sobie.

A świetnym tego potwierdzeniem jest ten wątek.

Oczekujesz w nim, by koledzy Cie oceniali, a w jednocześnie czekasz wyłącznie na oceny negatywne. Ludzie sięgną do pamięci i zawsze takie znajdą (nawet jeśli dawno o tym zapomnieli, to Ty im przypominasz).

Po co Ci to?

Lubisz takie sytuacje?

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

7

Też do ciebie nic nie mam, ale (serio) ochłoń i nie zakładaj wątków, które tylko podnoszą ci poziom wkurwku w miarę przyrostu długości. :)

Z mojej strony EOT.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

Dla mnie niedopuszczalne jest, że swoją ksywę piszesz małą literą. Trochę szacunku do mojego kolegi! :P

9

Znowu piszesz w czyimś imieniu ("A po rozmowie z Mikerem odniosłem wrażenie - że póki co jest/był rozczarowany odzewem"). Moze niech Miker się wypowie?

Co do wpi* się w party, to w tym roku Wapniak, w tamtym (cały rok), pozostałe wymienione party. Jeszcze 2 lata temu byłeś normalny. Teraz ewidentnie masz jakiś problem ze sobą - widać to po zakładanych wątkach.

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

10

Ja też nic. Jak dotychczas nie mam najmniejszego problemu z dogadaniem się z Sikorem. Za to czytając różne wątki nie mogę oprzeć się wrażeniu do pewnego stopnia napastliwych czy złośliwych komentarzy wobec Sikora, choć Sikor (tu moje zdanie) niepotrzebnie dajesz się wciągać w takie dyskusje, bo niczym sensownym się nie mogą zakończyć.

Przykład pierwszy z brzegu takiej złośliwości, niedaleko, bo z tego wątku:

Maly_swd napisał/a:

Znowu piszesz w czyimś imieniu ("A po rozmowie z Mikerem odniosłem wrażenie - że póki co jest/był rozczarowany odzewem").

Sikor tu jedynie pisze o SWOIM WRAŻENIU, gdzie tu wypowiadanie się w czyimś imieniu? To jest świadoma, tendencyjna nadinterpretacja. Jeżeli po rozmowie z panem X napiszę, że „po rozmowie z panem X odniosłem wrażenie, że jest niezadowolony z rządów PIS” to znaczy, że wypowiadam się w imieniu pana X?

… ale co ja tam wiem...

11

Maly_swd napisał/a:

Co do wpi* się w party, to w tym roku Wapniak, w tamtym (cały rok), pozostałe wymienione party.

Jeszcze raz proszę o konkrety. W zeszłym roku nie ja szalałem z terminami - ale jak napisałem - proszę o konkrety z tego roku. Poza tym - opinię każdy może wyrazić, to też jest Twoja opinia, więc nie uogólniaj, bardzo Cię proszę. I jak napisalem wcześniej - poproszę o jedno słowo, gdzie się wtryniam z organizacją party w tym roku? Konkrety, a nie ustawianie kolejnej, bezsensownej wojenki.

Sikor umarł...

12

Konkret: ty jestes ustawiaczem wojenek.

Najpierw naplules do piaskownicy, zarzucajac 'manie wszystkiego w glebokim powazaniu', zupelnie bez podstaw, ani nawet bez podania konkretow, tak po prostu nasrales na wycieraczke:

I jak widać miliony chętnych namawiających na WAP-NIAKa podczas Atari Party w zeszłym roku znowu schowało się pod kamyczki nie chcą wspomóc Mikera, mając wątek/wszystkich/wszystko w głębokim poważaniu.

Po czym, po skrytykowaniu cie, odpisales jakis stek urojen i po zwroceniu ci uwagi przez admina, zalozyles ten wątek niejako bezposrednio stawiajac mnie w jakims kontekcsie ktory sobie sam wymysliles  http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=13715 - ktory zostal slusznie zamkniety,
aby w koncu zalozyc ten w ktorym teraz piszemy - stawiajac sie w pozycji ofiary, i oczekujac wsparcia.

Takie sa fakty.

Naprawde nie czujesz ze cos sie tu nie klei?

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

13

syscall napisał/a:

Konkret: ty jestes ustawiaczem wojenek.

Nie widzę tego w ten sposób, wyjaśnij mi to proszę w konkretach. W odróżnieniu od niektórych - nie krytykuję tylko dla krytykowania, co według mnie Ty czynisz.

syscall napisał/a:

Najpierw naplules do piaskownicy, zarzucajac 'manie wszystkiego w glebokim powazaniu', zupelnie bez podstaw, ani nawet bez podania konkretow, tak po prostu nasrales na wycieraczke:

I jak widać miliony chętnych namawiających na WAP-NIAKa podczas Atari Party w zeszłym roku znowu schowało się pod kamyczki nie chcą wspomóc Mikera, mając wątek/wszystkich/wszystko w głębokim poważaniu.

Ależ podałem konkrety - link do odpowiedniego wątku. To nie ja pluję, tylko Ci, którzy nie odpowiedzieli w wątku o WAPNIAKU 2015 - nie reagując na krytyczne podejście innych. Jak wtedy napisałem - brak wsparcia jest dla organizatora tym samym, co brak zainteresowania, co jednocześnie zabija chęci do organizacji.
Być może nie pamiętasz (może ze względu na promile) jak namawiałeś wraz z innymi do organizacji WAPNIAKA 2015 na Głuchołazach?
W wątku o 2016 też jakoś nie widziałem wsparcia tej grupy osób. Ot i cała tajemnica.

syscall napisał/a:

Po czym, po skrytykowaniu cie, odpisales jakis stek urojen i po zwroceniu ci uwagi przez admina, zalozyles ten wątek niejako bezposrednio stawiajac mnie w jakims kontekcsie ktory sobie sam wymysliles  http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=13715 - ktory zostal slusznie zamkniety,
aby w koncu zalozyc ten w ktorym teraz piszemy - stawiajac sie w pozycji ofiary, i oczekujac wsparcia.

Nie czuję się ofiarą, a jedynie stwierdzam, że bez względu na to - co i gdzie napiszę - wpada Mikey aka Syscall i ma jakieś ale do mnie. Proszę, przemyśl to dokładnie.
Według mnie to właśnie Ty i parę innych osób ma jakieś urojenia (lub zwykłe uczulenie) na Sikora.

syscall napisał/a:

Takie sa fakty.

Fakty na miarę obecnego rządu - nachapać się i nie patrzeć na innych. Gratuluję "obiektywizmu".

syscall napisał/a:

Naprawde nie czujesz ze cos sie tu nie klei?

Z mojej strony jest wszystko o.k. Przynajmniej mam takie odczucia. Za innych nie mogę odpowiadać - każdy ma takie zdanie, jakie ma. Ale to są zwykłe zasady demokracji, choć co niektórzy starają się je zmienić.

Co do wątku zamkniętego przez Delego - cóż, jego forum, jego wola. Po prostu założyłem go po to, aby nie zaśmiecać wątku o WAPNIAKU - co czyniłeś dalej, mimo prośby, aby nie zaśmiecać tamtego postu. Ale - zgodnie z mentalnością Kalego - ja mogę, Sikor nie może. Heh, szkoda gadać.
Co do warninga od Delego - niestety, nie rozumiem za co, ale nie dyskutuję. Wydaje mi się, że na tej samej zasadzie - są lepsi i lepsiejsi, a syscall należy bardziej do tej grupy niż sikor. Może się mylę - ale to podwórko Delego i ma prawo oceniać każdego z osobna. My, drobny "plebs" mamy tylko prawo wyrażać swoje opinie, a i tak mogą one zostać wymoderowane lub nagrodzone urlopem. Ale cóż - takie jest życie i prawo dżungli, do którego należy się dostosować.

Sikor umarł...

14 Ostatnio edytowany przez syscall (2016-01-24 22:02:16)

Odpowiem tylko na to bo reszta jest niedyskutowalna dla mnie.

Sikor napisał/a:

Być może nie pamiętasz (może ze względu na promile) jak namawiałeś wraz z innymi do organizacji WAPNIAKA 2015 na Głuchołazach? W wątku o 2016 też jakoś nie widziałem wsparcia tej grupy osób. Ot i cała tajemnica.

Pamiętam dokladnie, niestety ty jakoś nie do końca pamiętasz co ja wtedy mówiłem.
Na Glucholazach namawialem ciebie zebys _nie_rezygnowal_ z organizacji wapniaka przez jakiegos focha czy pochopna decyzje, po jakimś niepochlebnym poście o wapniaku czy zamieszaniu wokol sv. Cały twoj zal jest o to ze 'za malo ludzi okazalo ci wsparcie' To jest troche slabe.
Jeżeli oczekiwałeś darcia szat z mojej strony to zle trafiles, i nie mozesz mi czynic z tego zarzutu - a robisz to caly czas, i jeszcze zakladasz wątki w których próbujesz się ze mną ustawiać do 'bitki' :) Dorośnij.
Następnie mimo wszystko zrezygnowałeś z organizacji wapniaka, w dodatku w wątku o którym piszesz zrobiłeś sobie taki 'doskonały' PR że nikt normalny Cie nie bronił. Zastanów się dlaczego.
Potem sprawę przejął miker  i dla mnie od tego momentu nie masz ŻADNEGO prawa nikogo rozliczać czy 'mobilizować' do wsparcia, a to co robisz przynosi odwrotny efekt.

Możesz założyć milion wątków, powiedzieć milion słów - nie zmienisz mojej oceny, w dodatku na wszystko są dowody na tym forum (które sam cytujesz) Wg mnie, i nie tylko - jak widać z tego wątku - masz jakiś problem ze sobą i bardzo lubisz się biczować. Spoko, tylko po co wciągasz w to innych.

ps. zanim sie ktos przywali - 'mobilizowac' do wsparcia w taki sposob w jaki to robisz - nie wogole mobilizowac.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

15

Sikor napisał/a:

Co do wątku zamkniętego przez Delego - cóż, jego forum, jego wola. Po prostu założyłem go po to, aby nie zaśmiecać wątku o WAPNIAKU - co czyniłeś dalej, mimo prośby, aby nie zaśmiecać tamtego postu. Ale - zgodnie z mentalnością Kalego - ja mogę, Sikor nie może. Heh, szkoda gadać.
Co do warninga od Delego - niestety, nie rozumiem za co, ale nie dyskutuję. Wydaje mi się, że na tej samej zasadzie - są lepsi i lepsiejsi, a syscall należy bardziej do tej grupy niż sikor. Może się mylę - ale to podwórko Delego i ma prawo oceniać każdego z osobna. My, drobny "plebs" mamy tylko prawo wyrażać swoje opinie, a i tak mogą one zostać wymoderowane lub nagrodzone urlopem. Ale cóż - takie jest życie i prawo dżungli, do którego należy się dostosować.

Zalozyles watek tylko po to zeby 'sie ponawalac' i po zamknieciu go twierdzisz ze to przez to ze ktos kogos faworyzuje?
Nie kompromituj sie.

16

ożywienie na scenie AtariArea... tuszę nowe produkcje.

nie zawiedźcie mnie.

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

17 Ostatnio edytowany przez Sikor (2016-01-24 22:13:53)

Owszem, tak mówiłeś. Odpowiedziałem wtedy, że to nie jest kwestia focha a realnego zagrożenia dla organizatora.
Darcia szat? Nie, nie mam takiej manii - po prostu bardzo często rozmijamy się ze swoimi zdaniami i według mnie masz postawę Kalego w takich sytuacjach. Co do ustawiania się "do bitki" - jak to nazwałeś - jestem na to za stary i po prostu żal mi ludzi, którzy tylko tak potrafią argumentować swoje zdanie.
Co do rozliczania i mobilizowania - no cóż, skoro forum jest mniej lub bardziej publiczne - mam prawo wyrazić swoje zdanie na dowolny temat, więc je wyraziłem. Ty wyjechałeś z kontrargumentacją oraz pyskówką (nie pierwszy już raz, zresztą) - więc odpowiedziałem. Stąd cała tajemnica tego wątku.
Nie widzę problemu ze sobą, ale widzę, że niektórzy mają problem ze mną. Więc czekam na rzeczowe dowody, co to za problem? Bo póki co widzę same jakieś urojenia u osób, które najeżdżają na mnie. Świetnie, że potraficie postawić diagnozę na odległość - na której uczelni tego uczą? Z Fusów i plam po kawie też potrafisz wróżyć? Bo póki co tak to wygląda.
Btw: skoro "reszta jest niedyskutowalna dla Ciebie" - rozumiem, że z treścią się zgadzasz?
====>Edyta:
Wpis dotyczy oczywiście postu Mikeya (dwa wyżej), bo w międzyczasie dopisał on post pod postem oraz dopisał się XXL.

Sikor umarł...

18 Ostatnio edytowany przez syscall (2016-01-24 22:22:46)

Sikor, zachowujesz się jak 10latek któremu zabrano zabawki.
Potup jeszcze nóżką i głośniej się maż, to na pewno przyjdzie Pani i odda.

Nie ma o czym z toba dyskutowac. Wiekszosc twoich 'zarzutow' to urojenia.
Wszystko co miałem do powiedzenia - powiedziałem.
Wszystkie fakty, dowody i 'konkrety' których tak pragniesz masz w twoich wątkach na forum.

Jedyne co mogę ci zaproponować to udanie się w końcu do lekarza.
Zdrowia życzę.

19

syscall napisał/a:

Sikor, zachowujesz się jak 10latek któremu zabrano zabawki.
Potup jeszcze nóżką i głośniej się maż, to na pewno przyjdzie Pani i odda.

Jak zwykle Mikey - jak prosze o argumenty, wyskakujesz z 10-cio latkiem. Brak argumentów boli?

syscall napisał/a:

Nie ma o czym z toba dyskutowac. Wiekszosc twoich 'zarzutow' to urojenia.
Wszystkie fakty, dowody i 'konkrety' których tak pragniesz masz w twoich wątkach na forum.

Przypominam, że to są już pomówienie i podlegają odpowiedniemu paragrafowi - choć pewnie niedługo nie będzie takiego prawa. Póki co nie widze takich "faktów" w moich wątkach - prosze o konkrety? Aaa, wiem, teraz jest taka nowa moda - obywatelu znajdź sobie sam :P Podobnie jak w pobocznym wątku. Póki co Mikey to Ty się kompromitujesz i tak to widzę.

syscall napisał/a:

Jedyne co mogę ci zaproponować to udanie się w końcu do lekarza.
Zdrowia życzę.

To są kolejne rzeczy podlegające sądownictwu. Lekarz niewątpliwie Ci się przyda - na szczęście ja jakoś specjalnie nie narzekam na zdrowie.
BTW: nie, nie zamierzam iść z tym do sądu. Są to dla mnie sprawy zbyt błahe. Ale moderatorom (dely, miker, lewis?) podsyłam jako przykład naruszenia dobrego imienia drugiej osoby.

Sikor umarł...

20

xxl napisał/a:

ożywienie na scenie AtariArea... tuszę nowe produkcje.

Spokojnie - zasady będą określone ;)

Kontakt: pin@usdk.pl