Koledzy, zanim zrobię jakąś głupotę muszę się upewnić. Czy do płyty Atari Falcon z USA ( zasilacz zapewne 110V ) można podpiąć zasilacz os STf 230V czy wybuchnie ?
Jacek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Zasilacz do Falcona po raz kolejny ...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koledzy, zanim zrobię jakąś głupotę muszę się upewnić. Czy do płyty Atari Falcon z USA ( zasilacz zapewne 110V ) można podpiąć zasilacz os STf 230V czy wybuchnie ?
Jacek
A coś nie tak z zasilaczem z USA? O ile pamiętam - autotrafo 110V60hz/230V50Hz - zarówno TTka, jak i falcon. Ale mogę się mylić ;)
Nie powinien wybuchnąć, ale obiegowa opinia mówi że zasilacz od STf jest nieco za słaby do Falcona, co może powodować problemy.
Chyba lepiej podpiac zasilacz od PC.
To obadam bez podpiętej płyty. Może nie wybuchnie. Zasilacz od pc to jak mniemam jakiś w standardzie AT jest potrzeby ?
ATXowy też może być, tylko trzeba sobie włącznik zrobić.
http://www.best-electronics-ca.com/power%20guide.htm - jednak w BE podają, że się różnią. Nie mam już falcona, to nie sprawdzę.
Jako że całość dotarła dziś , ze zdziwieniem stwierdzam że jest tam zasilacz c302867-001 czyli 230V ... nie wiem skąd w USA taki model ale to lepiej dla mnie ;) Temat można zamknąć , pochwalę się tylko że mamy w PL kolejnego działającego flakona :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Zasilacz do Falcona po raz kolejny ...
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 59 zapytań