kosa0 napisał/a:@Adam
A ja napisalem ze miliard - prosze nie schodz do poziomu BartoszaP :-)
CHINY W 25 LAT ZMIENILI SIE W MOCARTWO - my 2 25 lat zostalismy kolonia.
Nie jesteśmy nijaką kolonią. Chiny są mocarstwem tylko z powodu posiadania dużej, taniej siły roboczej
kosa0 napisał/a:to powiedz mi dlaczego usa w 2010 roku mialo pkb 16,77 tryliarda usd :-)
Nie tryliardów, tylko bilardów, google się tu myli.
Bo jest bogatym krajem z 300mln populacji. Przy czym to jest 54tys dolarów na głowę średnio. W Polsce mamy średnio ok 13tys dolarów. Chiny mają 6,5tys. na głowę.
kosa0 napisał/a:To teraz sprawdz gdzie pracuja ci ludzie z fso, stoczni , ursusa itp . I skojarz z tym dlaczego masz takie podatki
Nie wiem gdzie pracują. Nieszczególnie mnie to interesuje. Za to wiem że stopa bezrobocia w Polsce spadła poniżej 10%, a jeszcze 15 lat temu była 20%.
kosa0 napisał/a:Podziel się tymi ciekawymi :-) projektami - hello world ?
Outsorcing aplikacji na iphona ? :-)
Cry bedziemy mowili o jednej firmie kotra zrobila wiedzmina :-)
Rozumiem, dla Ciebie pisanie aplikacji dla iphona jest uwłaczające? Akurat w oprogramowaniu w Polsce tworzone są bardzo ciekawe projekty, a że ty biedny znasz jednego Wiedźmina, to twój problem i twoja słaba perspektywa. W tej branży, sytuacja na rynku pracy jest taka że to pracownicy dyktują warunki.
kosa0 napisał/a:Oswiecilem bartosza bywalo ze i 3000 tysiące dziennie
To teraz podaj źródło tych danych.
Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio