Cześć
Pora sobie wybrać jakiś drążek do zabawy. :) Podczas ostatniej zabawy na Atari zauważyłem, że stare joye nie cieszą tak jak w młodości, być może to wina ich zużycia (były w miarę nowe, ale czy oryginalne?), a może nauczenia do padów z Xboxa.
Na czym wy gracie, używacie może przejściówek dostępnych na allegro? Znam pochlebne opinie o tej, która pozwala podłączyć pady od PSX-a. Są też jakieś Jerry (czy jakoś tam na allegro), Ryś i chyba niczego nie pominąłem. Oryginalny pad do STE/Jaguara odpada, bo mi się nie podoba. Jakość bomerangów, MATT-ów, też nie powala (miałem). Na allegro są też nowe joye z "naszych lat", ale opinie znajomych są skrajne i przeważają negatywne (ładne to i jest, ale do niczego, kiepska jakość). Jeżeli nie używki (oryginalne, ale dobite), nowe ("chińskie oryginały"), to może któraś z przejściówek lub przeróbka joya, pada z PC? Interesują mnie opinie na temat tych nowych joyów z allegro (ktoś kto je katował, a jeszcze lepiej jak dzieciak je katował jak my za młodu), przejściówek lub jeżeli to możliwe konkretnych PeCetowych drążków, które da się przerobić bez problemu. W Internecie widziałem artykuł na temat przeróbek, ale jak się linki powtórzą to się nie obrażę, a nuż coś przeoczyłem. Miłego weekendu.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.