2,451

Telewizja kłamie ... nie wiesz o tym ?

2,452

kilometrówki to w sumie nic nowego: http://polska.newsweek.pl/sledztwo-ws-k … 155,1.html

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

2,453 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2015-12-29 19:49:08)

Cyprian napisał/a:

kilometrówki to w sumie nic nowego: http://polska.newsweek.pl/sledztwo-ws-k … 155,1.html

Ciekawe co na to thePink...

2,454 Ostatnio edytowany przez thePink (2015-12-29 21:43:26)

ravenax28 napisał/a:
Cyprian napisał/a:

A thePink na to:

Cóż, jak widać obie strony oszukują ile wlezie.....

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

2,455

... w odpowiedzi na http://polska.newsweek.pl/sledztwo-ws-k … 155,1.html

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tvn24-pr … cka/lk78ws

Barter :) ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2,456

:)

Tak sobie myślę że ten topik wnosi więcej złego niż dobrego. Zamiast jednoczyć wokół Atari, dzielimy wokół polityki. Wiadomo jak jest z opinią, jest z nią jak dupą - każdy ma własną :)
Tak więc, w celu poprawienia atmosfery na forum, proponuję więc zbanować ten topik.

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net

2,457

I myślę, że to dobry pomysł.

tP

2,458

Cyprian napisał/a:

Zamiast jednoczyć wokół Atari, dzielimy wokół polityki.

Dlatego od niedawna - politykę, to "p*.* tłustą kiełbasą" ;) Notabene, to stare powiedzenie z giełdy w Krakowie, pod Elbudem ((C) by Zwierzaki - Amiga) ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

2,459

Ważne, żeby kiełbasa była gruba i miała żyły, nie Pin? ;)

2,460

dobre :)

2,461 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2015-12-30 13:07:52)

Cyprian napisał/a:

:)
Tak więc, w celu poprawienia atmosfery na forum, proponuję więc zbanować ten topik.

Nie czytaj, nie przeszkadzaj :)

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2,462

Teatrzyk złudzeń, część dalsza:

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos … 88110.html

Za chwilę otrzymamy wiadomość że socjal należy się albo każdemu albo nikomu z naciskiem na to drugie :)

PIN ready logo

2,463 Ostatnio edytowany przez thePink (2015-12-30 18:37:45)

Cóż, dookoła nas dzieje się tyle, że wątek powinien pozostać....
Wycofuję się ze stwierdzenia w poście #2457.

Kolejny blamaż pana Z.Z. :

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … Czolka3Img

Nie ma to jak dokładne dane :)

Następny kwiatek:

Komisja nie głosuje tak, jak chce PiS? To zmieńmy skład komisji tak, żeby mieć większość i sprawa załatwiona!

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … sklad.html

I jeszcze odezwał się nadpremier oczywiście w jedynym właściwym radiu:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw … cji/ddezh2

I ciekawostka (jeszcze lepsza) - PiS chce wprowadzić ustawę, którą brat nadpremiera 7 lat temu zawetował

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … oxNewsLink

tP

2,464 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2015-12-30 19:29:03)

thePink, tak odnośnie tylko "nadpremiera" - czy będziesz zadowolony, jeśli Kaczyński nie zostanie prezesem PiS (a nie zostanie, bo nie będzie kandydował)? Czy wtedy też będziesz powtarzał za tłumem, że kaczor decyduje o tym, co się dzieje w parlamencie i rządzie i w sądzie i Bóg wie jeszcze gdzie? Czy Ty oczekujesz, że premier, prezydent i przywódca partii rządzącej będą mieli odmienne stanowiska w kluczowych dla ich elektoratu sprawach? Przecież to jakaś paranoja. A tak na marginesie: J. Kaczyński to serio nieprzeciętny polityk- nie zasiada na żadnym stołku, a trzęsie całą Polska.

PiS ma przes...e, bo cokolwiek zrobi, to zawłaszczone przez PO "państwowe" i liberalne, niepubliczne (finansowane przez niepolski kapitał) media zjadą ich kompletnie. Przeciętny współczesny Polak jest pełen kompleksów, a szczególnie przejmuje się tym, co tzw. zachodnie media napiszą, a napiszą oczywiście wszystko, co najgorsze (prawda jest tutaj najmniej istotna). Sprawa oczywiście zostanie odpowiednio nagłośniona w tzw. polskich mediach i stąd to całe zamieszanie. Nikt z nas tutaj piszących nie interesował się np. co się działo, jak PO procedowało ustawę o TK w czerwcu.

2,465

Fakt :) A półżartem: nie będzie kandydował, ale zostanie wybrany :)

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

2,466 Ostatnio edytowany przez thePink (2015-12-30 21:13:50)

@ravenax28

Pamiętasz, jak tuż po ogłoszeniu wyników wyborów prezydent - elekt w nocy pojechał do Jarosława Kaczyńskiego?
A czy to nie powinno być tak, że to pan prezes powinien pofatygować się do prezydenta - elekta?

Fakt, że Prezydent RP jedzie nocą do prezesa partii, której za chwilę nie będzie członkiem chyba coś oznacza?
Oznacza to, że masz rację:

ravenax28 napisał/a:

J. Kaczyński to serio nieprzeciętny polityk- nie zasiada na żadnym stołku, a trzęsie całą Polska.

Święte słowa. Zgadzam się całkowicie.

Tylko dlaczego Prezydent RP płaszczy się przed JK i najzwyczajniej w świecie tańczy jak mu zagrają?
Szkoda mi chłopa, sprawia wrażenie całkiem normalnego, ale JK trzyma go na zbyt krótkiej smyczy.....
I dlatego zyskał sobie nicka 'nadpremier' bądź też 'nadprezydent'

Ciekawy jestem, czy rzeczywiście nie będzie kandydować na szefa PiS. Zobaczymy.
Jednakże twierdzę, że PiS bez JK będzie znacznie lepszą partią.

tP

2,467

ravenax28 napisał/a:

Czy Ty oczekujesz, że premier, prezydent i przywódca partii rządzącej będą mieli odmienne stanowiska w kluczowych dla ich elektoratu sprawach? Przecież to jakaś paranoja

Tak w kwestii paranoi ... bo ciekawe tezy głosisz:

Prezydent kraju ma mieć takie zdanie jak przywódca partii rządzącej. Czyli gdyby rządziła np. .... tu wstaw cokolwiek inne niż PiS ... to Prezydent musi tańczyć jak mu zagrają ?
Prezydent ma być prezydentem tylko elektoratu partii rządzącej ? Co z tymi pozostałymi ?
Premier ma mieć takie zdanie jak szef rządzącej partii. Czyli obecna Premier musi chodzić na sznurku tak jak ponoć p. Kopacz chodziła na sznurku Tuska ?

Skąd wiesz, że Kaczyński nie będzie kandydował ? Obiecał to, podpisał jakiś glejt ? Masz dowód czy powtarzasz za tłumem ? Przecież on już przyrzekał, że nie będzie Premierem ... i jak dotrzymał obietnicy ? Przecież jak Batman ... z naciskiem na bat ... będzie musiał bronić kraju przed jego "polskojęzycznymi" mieszkańcami .... to też jest powtarzanie za tłumem takich inwektyw typu "walnę gównem" a wcześniej czy później ktoś poczuje się urażony i wtedy to będzie "histeria".

Tak na marginesie:
Władza nie zależy od stołka na którym siedzisz tylko od tyłka, który na nim siedzi.

2,468 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2015-12-30 22:41:26)

Prezydent, premier i przywódca partii rządzącej pochodzą z jednego środowiska, z jednej partii i niech nikt nie liczy na to, że każdy z nich będzie uprawiał swoją własną politykę. Nie jest tak, że ktoś, kogoś prowadza na sznurku. Ludzie oddając swój głos na Dudę (desygnowanego przez PiS), czy w wyborach do parlamentu na PiS, wybrali program tej partii i chcą, żeby ten program był realizowany. Ja doskonale rozumiem peowców, peeselowców, czy lewicowców, że to przykre, że cała władza w rękach oszołomów, ale taka niestety jest demokracja. Mnie, jako bardziej przeciwnika PO niż zwolennika PiS, nie obchodziło, czy Komorowski, czy Kopacz chodzi na sznurku Tuska.

2,469

Czyli to co się działo za rządów PO+PSL, to był OK, bo Prezydent+Premier+Przywódca partii byli z jednej opcji politycznej  i trudno było oczekiwać, że będą sobie skakać do gardła ?
Skoro PO+PSL byli wybrani, to oznacza, że ludzie chcieli aby ich program był wdrażany. Skoro teraz akceptujesz postępowanie władz, to czemu poprzednie było złe skoro ich działania były tak samo jak obecne legimityzowane przez Naród ? Skoro PiS rościł sobie prawo krytykowania poprzedniej władzy, to czemu teraz PO nie może krytykować PiS bo to "histeria" pokonanych ? Marsze PiS, Narodowców, modły pod Pałacem Prezydenckim z krzyżem jako zasłoną były wtedy  głosem ludu a teraz analogiczne marsze to "ujadanie oderwanych od żłoba" ?

Czuję tu jakiś dysonans w twoich argumentach.
Zwłaszcza, że Prezydent składa przysięgę: "Obejmując z woli Narodu urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, uroczyście przysięgam, że dochowam wierności postanowieniom Konstytucji, będę strzegł niezłomnie godności Narodu, niepodległości i bezpieczeństwa Państwa, a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem".
Nigdzie nie jest napisane "wyborców partii rządzącej" i "zgodnie z linią polityczną Prezesa".

Tak ogólnie...gdzieś na innym forum  ktoś bardzo zgrabnie napisał o działaniach obecnej władzy: "Oni wybili szybę, to my w odwecie spalimy im dom."

2,470

BartoszuP- Poprzedni układ działał bardzo sprawnie, gdyż też miał większość w sejmie i miał swojego prezydenta. Tylko jest jedna, ogromna różnica- nikt im wtedy nie zarzucał niedemokratycznego działania, zabierania ludziom wolności i tym podobnych (obecnie słyszanych) bzdur, a porównywanie tamtych, z obecnymi demonstracjami, to jakaś pomyłka. I coś się uczepił tego krzyża...

2,471 Ostatnio edytowany przez BartoszP (2015-12-30 23:37:32)

A. Nie uczepiłem się ... gdybym powtórzył to ze trzy razy to byłoby się uczepienie ....  fakty są faktami ... skomentuj to: http://m.niezalezna.pl/25342-kto-atakuj … uje-polske ... to takie żenujące pójście na łatwiznę ...
B. Czy PO miała większość ... wątpię ... musiała się dogadywać z PSL ... to nie to samo co obecna sytuacja
C. Co do "zabierania wolności", "dziadek z Wermachtu", "opcji niemieckiej"   i innych takich insynuacji ..... w Smoleńsku był zamach władzy na prawdziwego Polaka Lecha K. ... http://wpolityce.pl/polityka/146326-jar … zem-do-usa + zylion innych wypowiedzi. To oczywiście jest "prawda i tylko prawda" ?

Mów faktami a nie jakimś "to jakaś pomyłka".... trudno z takimi "bzdurami" dyskutować.

http://natemat.pl/166791,pis-potwierdza … puszczalne

Takich tez o wprowadzaniu "normalności" można teraz cytować mnóstwo...

[EDIT]
Tak w ogóle to odpowiedz na konkretne pytania ... Pink miał odpowiedzieć na  kontrę w sprawie "kilometrówek", skoro więc Ty postawiłeś jakieś tezy, to odpowiedz na pytania. Konkretnie a nie wymijającymi ogólnikami.

2,472 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2015-12-30 23:51:00)

Niczego nie zamierzam komentować i proszę Cie, nie wywołuj mnie jak uczniaka do tablicy. Napiszę ci jeszcze raz: mamy taką samą sytuację, jak za poprzedniej ekipy: cała władza w rękach jednej opcji. Tylko że obsadzenie większości składu TK za poprzedniej kadencji swoimi ludźmi, to demokracja, a obecne 5 pisowców do 9 peowców to zamach na demokracje. Popieranie rządu przez media publiczne za PO, to wolność słowa i obiektywizm, a krytyka obecnego rządu, to norma. Pisanie o łamaniu konstytucji- żenua.... Kto z nas tutaj piszących ma o tym pojęcie.

Wspominanie o PSLu jako kuli u nogi PO, to kupa śmiechu. Ludowców każdy może "kupić" niewielkim kosztem i bez "kogoś większego" ta żałosna partyjka nie ma racji bytu, a ze są wyjątkowo uzależnieni od stołków każdy wie (dlatego zawsze byli lojalni jako koalicjanci)

Co do niezależności prezydenta od sejmu: Prezydent Bronisław Komorowski od zaprzysiężenia podpisał niemal 840 ustaw, zawetował cztery :)

2,473 Ostatnio edytowany przez BartoszP (2015-12-31 08:53:16)

"Kupa śmiechu" to też twoje argumenty.
Nawet dwie "kupy śmiechu" bo nie zamierzasz komentować gdy zostałeś lekko "przyciśnięty do muru ".

ravenax28 napisał/a:

A Ty innych możesz wywoływać jak uczniaka do tablicy oczekując tłumaczenia ? Skoro sam mówisz "A", to powiedz też i "B"....

Problem w tym, że nie mamy takiej samej sytuacji jak przez ostatnie 8 lat temu. I dobrze o tym wiesz. Większość koalicyjna to nie to samo co obecna sytuacja. Przecież pozostając przy twoim sposobie myślenia PiS już też miał pełnie władzy gdy dogadał się z Samoobroną i LPR. I nawet Prezydenta juz mieli też swojego. A może wtedy to jednak nie była "cała władza w jednych rękach" ? A pakt z Samoobroną i LPR to dopiero był handel za stołki .... "nie będziemy mieć za koalicjanta ludzi z wyrokami" i tym podobne argumenty.

Co do ilości podpisanych ustaw ... ile zawetował i podpisał obecny Prezydent ? Jest już na stanowisku od ponad 1/2 roku. Czy Komorowski wstawał i w piżamie podpisywał ustawy uchwalone o północy, niezwłocznie wydrukowane i dostarczone o 4 rano razem z ciepłymi bułeczkami na śniadanie ? To są obecne standardy ? Strach iść spać bo nie wiesz co cie rano czeka. Kto lub co zapuka do twych drzwi.

Co do obsadzania "swoimi ludźmi" ... niezaprzysiężenie 3 sędziów i siłowe wepchniecie swoich 5 + durne tłumaczenie, że na tych 3 nie ma już miejsca bo w TK jest tylko 15 stołków, to demokracja ? Niewykonanie orzeczenia TK to demokracja ? Zmiana ustawy o służbie cywilnej, to nie "obsadzanie swoimi", zmiana w ustawie, że w TVP stanowiska bedzie obsadzał minister a nie będą z konkursu KRRiT, to nie "obsadzanie swoimi" ? Wymiana Prezesów w Ciech, Lotos czy innych wielkich spółkach to nie "obsadzanie swoimi" ?

Litości ... PiS z delikatnością młota pneumatycznego wymienia wszystkich  na "swoich" i do tego podlewa to sosem "wprowadzania normalności" i "fachowców" . Skoro to jest "normalność", to o co całe te narzekania, że ta czy inna instytucja jest obsadzona przez ludzi PO za poprzedniej władzy ?

Jeśli, teoretycznie, zmieni się za jakiś czas władza i "wielka miotła" wymiecie obecnie obsadzanych "swoich", to przypuszczasz, że ludzie PiS honorowo sami złożą dymisje i odejdą ze stanowisk ? I nikt nie będzie lamentował jak to "naszych biją" ? Bądź realistą ....

[EDIT]
W kwestii manipulowania w mediach .... nie mediami a OBECNEJ WŁADZY W MEDIACH PUBLICZNYCH, tych które maja być jeszcze bardziej "nasze" i "prawdomówne" i w ogóle czeka je "dobra zmiana i normalność":
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/uniwersy … ych/h808pd

2,474 Ostatnio edytowany przez ravenax28 (2015-12-31 10:16:36)

Nie wiem, czy zauważyłeś np. podczas kampanii prezydenckiej, podczas "debaty", że kandydaci mieli w nosie pytania ze strony prowadzących dziennikarzy, czy pytania od kontrkandydatów. Dlaczego? Ponieważ owe pytania to tak naprawdę atak i zadający takie pytanie nie oczekuje  odpowiedzi na nie.

Co do obsadzania stanowisk "swoimi", to już o tym pisałem- jest to w naszej polskiej rzeczywistości norma. Tylko jak robiła to poprzednia koalicja, to siedziałeś cicho i zacierałeś ręce, że pisiorów pogoniono.

Dostałeś argument z "niezależnością" Komora od PO- 840 ustaw, cztery weta i jeszcze próbujesz go bronić... Bronek był na smyczy Tuska. Mnie to nie dziwi i nie zdziwi, jak Duda będzie podpisywał ustawy proponowane przez PiS- bo Duda to pisior. Tak lubisz podpierać się konkretami, a mnie oskarżasz o ogólnikowość. Znajdź mi przykłady wetowania przez prezydenta ustaw przegłosowanych przez "swoich" z jakiegoś innego kraju, tylko w jakimś sensownym procencie- nie jak u Komora- mniej niż jeden %.

Co do obiektywizmu w publicznych mediach. Jakieś dwa dni temu, ok 20tej oglądam wywiad, a raczej przyjacielską pogawędkę między tzw. dziennikarzem a Markiem Borowskim. Panowie zgodnie wymieniali się wspólnymi poglądami- jakie to złe czasy idą. Myślałem, ze zaraz browara otworzą, tak im się fajnie gadało. Zaraz po tym programie, wywiad z Ziobro. Prowadząca z pochmurną miną przepytywała, atakowała biedaczysko, a ten z uśmiechem na buźce próbował odpowiadać na pytania, choć pani była ciągle nachmurzona. Ze swoimi antyrządowymi poglądami nawet nie próbowała się kryć. Telewizja TVP Info oczywiście.

2,475

ravenax28 napisał/a:

Znajdź mi przykłady wetowania przez prezydenta ustaw przegłosowanych przez "swoich" z jakiegoś innego kraju

A. Nie wywołuj mnie do tablicy :)
B. Ja nie mieszkam w innym kraju. Taki patriota ze mnie.
C. Nie bronie Komorowskiego ... to Ty tym argumentem uzasadniasz swoją tezę, że Duda teraz też tak może bo skoro Komorowski mógł to MY tym bardziej możemy a moja odpowiedź na "szczegół" ma tylko potwierdzić, że twoja teza jest prawdziwa. Przecież ma być lepiej czyli ponoć neutralnie dla obywateli o wszystkich poglądach. To jest ta "dobra zmiana" ?
D. Skoro Komorowski zawetował 4 ustawy, to jednak wetował swoich ... mało ale jednak.
E. Co do mediów ... OK ... było źle, jest źle a ma być lepiej ... z tego co zapowiadają posłowie, to ma być reedukacja w Toruniu a w TVP maja być tylko i wyłącznie PRAWDZIWE fakty .... jakoś wypowiedź pana Ziobro nie wskazuje na to ... śmierdzi manipulacją a jeszcze dobrze nie udało im sie tam zagrzać miejsca.
F. Nawet jeśli zauważyłem co było podczas kampanii, to teraz nie ma kampanii.
G. Podyskutuj z panią Kloc o tych dobrych zmianach do wprowadzenia http://natemat.pl/166791,pis-potwierdza … puszczalne

Jak wyjaśniała posłanka Kloc, partia rządząca dąży do przejęcia kontroli nad mediami publicznymi, by "służyły rzetelnej informacji", którą Prawo i Sprawiedliwość rozumie jako promowanie jego działań. – Media publiczne mają służyć temu, by Polacy w sposób wiarygodny i konkretny dowiadywali się o tym, co planuje i robi rząd – stwierdziła Izabela Kloc.

Wiem, wiem...nie masz zamiaru komentować... mi też mi trudno skomentować taki bezczelny skok na media.

Prawem myślących inaczej niż obecna władza- co nie jest tym samym, że tak samo jak poprzednia władza -  jest krytykować. I to krytykować publicznie. Rolą władzy jest brać to "na klatę" bo w pakiecie "władza" jest też pakiet "być krytykowanym". I to krytykowanym nawet za to, że na drugie śniadanie jedzą parówki mlaszcząc. Z takiego prawa wolności korzystało PiS przez ostatnich 8 lat. I jak widać wykorzystało skutecznie. Ale skoro oni mogli wyrażać swoje zdanie publicznie, to teraz też chyba można. Coś tu się nie zgadza ?
PiS ma dostęp do różnych mediów z których korzystało...gazety, radio i telewizja ... ma zaplecze finansowe czyli SKOKi, którym się odwdzięcza obecnie. Bolało i boli ich, że są to media "niszowe" bo i widownia jest "niszowa" ... czas "rozwinąć skrzydła" i przejąć TVP. Czemu TVN, GW czy Onet jest takim wrogiem ? Bo wiedzą, że nie mogą ich przejąć i w skrócie mogą im "skoczyć". Pewno wkrótce okaże się, że jakimś dziwnym trafem ten czy inny wydawca straci koncesję albo dostanie podatkiem po łapach albo walną "cenami transferowymi" podmiotom w grupie kapitałowej. Zmiany w prawie są nie tylko po to aby poprawić mityczną "ściągalność VAT" a po to aby można "dowalić" dużym i skutecznie sie zemscić doprowadzic do normalności.

Powtarzam: Obecna władza z finezją kafara legimityzuje swoje działania koniecznością "dobrej zmiany" czyli wprowadza politykę TKM "wycierając sobie gębę" frazesami o godności, prawie, normalności i innych takich słowach "kluczach". I dziwi się, że są osoby, które nie akceptują takich zmian.