Witam !
Wczoraj wymieniałem się poglądami z Artik-iem i Piter-em. Właśnie do napisania tego postu zainspirował mnie Piter, a utwierdził w słuszności Artik. Forum skupia dużą grupę ludzi zajmującą się sprzętami vintage-owymi, często jakieś urządzenie z przeszłości już nie produkowane jest obiektem pożądania - karta graficzna, jakiś kontroler np. ICD, czy też jak w moim przypadku MIDEX+. Pomyślałem nad możliwością zdobywania kontaktów do tych firm, ludzi i możliwości napisania do nich - wzorem korespondencji Piter-a ze STEINBERG-iem. Jeżeli komuś udało się coś w ten sposób załatwić może niech da znać. Może stworzyć taką listę sprzętu top poszukiwanego i próbować zdobyć schematy, pliki wsadowe, soft itp. Pojedynczy delikwent raczej nic nie załatwi, ale już jako forum może się coś takiego udać. Pewnie Ameryki nie odkryłem i wpadł już ktoś na to.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury