@Syscall:
A Ty ciągle o jakiejś histerii ... umysliłeś sobie takie stwierdzenie jako argument i ciągle nim szastasz na lewo i prawo.
Czy naprawdę musisz wrzucać za każdym razem jakiś taki obrażający tekst i potem dziwisz się, ze ktoś reaguje na niego "absmakiem". Każdą taka reakcje uznajesz za "histerię". Ja bym powiedział, że histerycznie zastępujesz brak argumentów pomówieniami bez dowodów.
Wracając do tematu:
A. Ja uważam, że gdyby nie sfrustrowana, niewykształcona i łatwo podatna z tego powodu na manipulacje medialne grupa młodych ludzi, lub wykształconych co najwyżej średnio, to wynik wyborów byłby inny. Byli "języczkiem u wagi". Nie zmieniam tego poglądu. Tak uważam. Dlaczego akurat ta grupa ? Bo już widzę jak wykształcony pracujący 50 latek leci się załapać na 500 zł dodatek na każde dziecko albo na obietnicę stawki na poziomie 12 zł. Akurat młodzi zaraz po szkole, w okresie gdy pojawiaja sie dzieci w sa idealnym "targetem" dla takich obietnic. Możesz uważać inaczej ale to twoja sprawa. I wcale to nie jest jakaś tam "histeria"...po prostu tak twierdzę.
B. Liczby dotyczyły twojej tezy o "tylko pijaki, szczeniaki, i ci co biją żony". Ja nie udowadniałem swojej tezy bo nie musiałem jej udowadniać. Takie miałem zdanie. Powtarzam, ze odnosilem sie do twojej tezy. Zresztą to chyba oczywiste było bo zdanie wcześniej zacytowałem twe słowa. Tak chyba dziala to na forum, że cytujesz i komentujesz ? Jest inaczej ?
C. Nie zmienisz faktów. Z podanych liczb wynika, że główny elektorat PiS nie ma wykształcenia wyższego. Nie twierdzę, albo nawet nie obrażam ich, że wszyscy oni to "margines społeczny" albo "pijaki, szczeniaki, i ci co biją żony". Stwierdzam fakt. Nie mam wpływu jak Ty to odbierasz i interpretujesz i czy reagujesz jakimś "histerycznym wpisem o marginesie".
D. Jeśli zarzucasz manipulację danymi bo nie pasuje do tezy, to jakos nie oponujesz na to jakie Cyprian podał linki do feksika...gdybys sprawdził, co jest tam napisane i przeczytał artykuły, z których pochodzą cytaty, to łatwo zauważyc, że oba z nich negatywnie opisują działanie ówczesnej i obecnej władzy. Oba. Jakoś nie przeszkadza Ci ta interpretacja ? Trzeba by "swojego" wytknąć publicznie manipulację ? Przykre ... nieprawdaż ?
E. Oczekujesz konkretnych wyliczonych liczb bo inaczej niby argumenty słabe ? A Ty czym udowadniasz ? Jakimiś konkretnymi danymi czy tylko twoimi tezami ?To już nużące jest. Na argument atakujesz/atakujecie epitetami zamiast konkretami i na dodatek dość wybiórczo odpowiadasz na pytania. Głównie na te, które nie wymagają dowodu. Miałeś uzasadnić czy któryś z uchodźców z Syrii zrobił Ci coś złego ? Czy też tylko jest zły bo jest muzułmaninem, śniady, ma dużo dzieci i dlatego na pewno chce zrobić Ci przykrość i przekopać twoja ulubiona grządkę z konwaliami.
F. Cytuje"Napisales ze pis zwyciezyl dzieki giertychowym maturzystom. Czyli niewyksztalceni wyborcy spowodowali niekorzystny dla ciebie wynik wyborow.". A czemu twierdzisz, ze ten wybór jest niekorzystny dla mnie ? Jakiś masz na to dowód ? Gdzieś to napisałem ? Czy znowu oczekujesz, że ja mam sie z tego tłumaczyć, żę Ty tak uważasz, że ja tak uważam ?
G. Prawem każdego, tego z lewej, prawej, środkowej, górnej, dolnej i dowolnej strony politycznej jest martwic się o Polskę. A że akurat obecnie dostaje się rządowi PiS ... no cóż .. chcieli być na świeczniku to muszą wysłuchiwać. Tym bardziej, że dokonują bezczelnej "falandyzacji" prawa.... nie...to nie "histeria"...to po prostu fakty. Nie ma znaczenia, że wcześniej było źle. Teraz miało byc lepiej...a jeśli na dodatek ktoś robi to podcierając się pojęciami "Prawa" i "Sprawiedliwości" ... to to jest powód do zmartwienia. Podkreślam.... obiecali, że przywrócą "normalność" ... i co ? To jest normalne, że uchwala się coś w nocy, drukuje w dzienniku ustaw nad ranem a Prezydent w piżamie biegnie odebrać nominacje zanim zdąży wymyć zęby bo TK wyda wyrok. Gratuluje takiego pojęcia normalności. Prawdziwa nowa jakość.