Syscall:
Z czym mam dyskutować ? Z tym, że wmawiasz mi/nam/im "jakąśtam histerię" ? Pomiń takie wstawki a wtedy porozmawiamy o meritum. Zaraz ktoś napisze o "braku zezwolenia na myślenie", o papce madialnej z jakichśtam reżimowych mediów, które na pewno są moimi/naszymi/ich bożkami... znamy te śpiewki ... gdy twoje argumenty komuś nie pasują i to komentuje, to jest histerykiem i czarnowidzem, ale gdy Ty i inne osoby o pogladach podobnych do twoich komentujesz cudze tezy to to jest prawda objawiona i niedyskutowalna ? Zresztą jak dyskutować z epitetami a nie faktami ?
Co do uchodźców, to akurat trafione było...skąd wiesz, że chca nam/Ci krzywdę zrobić ? "... A co ci zrobili? A nic, ale sa tacy czarni i krzywo patrzą.". Nie pasuje do twojej tezy to nagle zapomniałeś swojego argumentu. Oj, oj ... trochę wpadasz we własne sidła .... oj ... "Widać wiarę we własną propagandę"
Co do pominięcia części wyniku IPSOS ... jak to nie pasuje do mojej tezy ? ...zresztą jakiej tezy ? podaj ją bo mnie to zaskakuje, że postawiłem jakąś tezę .. to Ty powątpiewałeś w przekrój społeczny wyborców PiS przecież ... ale dobrze ... cytuję: "partia ta uzyskała 30,4 proc. przy 26,7 proc. dla PO.". No i co to zmienia ? Dalej na PiS głosowało procentowo więcej osób z wykształceniem co najwyżej średnim. Powiedzmy nawet, że to jest dominująca liczba osób. Co więcej: "Na PiS swoje głosy oddało 26,6 proc. najmłodszych wyborców w wieku 18-29 lat. .... Platforma Obywatelska w tej grupie wiekowej zdobyła zaledwie 14,40 proc. głosów." Z tego wynika, że pokolenie matury Giertycha głosowało 2 x częściej na PiS niż PO.
Powiedz z jakiego źródła wziąłeś argument, że "No przecież już ustalono że na pis głosowali tylko pijaki, szczeniaki, i ci co biją żony..." ? Postawiłeś tezę bez dowodu...wiem, wiem... uśmieszek... pewno jestem zbyt niedomyślny, że to jest taki "lotny" żarcik i go nie pojąłem ....tak jestem "wykształconym z wielkiego miasta lemingiem, etc.... ciekawe, kto takie żarciki w takim razie rozumie ?
" Poza tym co to ma udowodnić? Ze osoby z nizszym wyksztalceniem maja glos wyborczy mniej wazny od tych z wyzszym? "
Nie ... to tylko pokazuje, że wykształcenie tych wyborców jest statystycznie niższe. Nic nie pisałem o mniejszej ważnosci takich głosów. To Ty wcisnąłeś nagle swoja tezę i starasz sie mi wmówić, że ja coś takiego udowaniam. Tak wygląda przywracanie normalności ? Można jednak na podstawie tych liczb wnioskować, że owi wyborcy, którzy być może czytać się nauczyli, już niekoniecznie muszą rozumieć, co w mediach jest napisane i niekoniecznie mają ochotę wysilać swe rozumy... tu pozostaję w stylistyce atarowych klasyków wypowiedzi .... Tak wiem, wiem ... to znowu histeryczna wypowiedź na temat tego, że PiS ma zamiar zjadać przeciwników żywcem na wieczornych sabatach przy ogniu ognisk na których palą reżimowe gazety piszące o upadku demokracji.
P.S.
Nie wstawiam uśmieszków pozwalających się wyłgać z własnych słów. Mam nadzieję, że nie muszę wstawiać znaczników [sarkazm=on/off].