może Ktoś tu napisać jak kupuje się na aliexpress, ale krok po kroku?
i jak kupować bezpiecznie, żeby nie wydoili całej kasy z karty?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Bałagan » [OT] aliexpress - step by step
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
może Ktoś tu napisać jak kupuje się na aliexpress, ale krok po kroku?
i jak kupować bezpiecznie, żeby nie wydoili całej kasy z karty?
Wchodzisz, wybierasz, dodajesz do koszyka. Zakładasz konto, wybierasz płatność via Przelewy24 i trafiasz do swojego banku. Potwierdzasz przelew, wracasz do AliExpress, dostajesz potwierdzenie płatności.
Potem przychodzą maile z potwierdzeniem, maile z informacją, że zamówienie zostało wysłane.
Jakiś czas później przychodzą przesyłki.
Jak ta instrukcja jest za trudna to chyba nic Ci już nie pomoże.
1. Zamawiasz. Po drugie podajesz nr karty, pin i swoje dane. Po trzecie - prosisz łaskawie, aby Ci zostawili choć z 2$ na życie. :D
Nom, i ja ostatnimi dniami skusiłem się na pierwszy zakup z aliexpress. Głównie dlatego, że szybko prosto można zapłacić przez przelewy24.
Zamówiłem na próbę drobnicę za dychę$.
Acz - maila dostałem tylko jednego, przy zakładaniu konta. Żadnych odnośnie zaakceptowania płatności czy zmian statusu zamówienia nie dostałem. W poniedziałek wszedłem na konto ali, zerkam w szczegóły zamówienia, a tam informacja.. i numer przesyłki... tracking... przesyłka od poniedziałku rana tkwi na WER Warszawa :-| (zaraz będzie tak, że z wawy będzie do gdyni szła dłużej niż z chin do polski).
ED.: pisząc posta miałem już awizo. dziś odebrane, przesyłka nie uszkodzona. w sumie realizacja zamówienia od czajników w 1,5tyg to dobry wynik uważam.
Jeden warunek - przesyłki muszą iść jako rejestrowane (zazwyczaj można wybrać; nie zawsze i nie każda opcja to darmowa wysyłka do pl). Kilka lat temu kupowałem też na DX; jedna przesyłka, właśnie nie rejestrowana, nigdy do mnie nie dotarła..
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » [OT] aliexpress - step by step
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 55 zapytań