Jakiego typu partycje tam są?
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Odzyskiwanie danych z dysku.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Skoro to 250-tka z 10 partycjami, z czego dwie ostatnie zajmują 60 MB, domniemywałbym, że wszystkie są typu GEM.
@as: najpierw niech się wyklaruje kwestia ST, bo dysku ACSI do Falcona nie podepniemy.
najpierw niech się wyklaruje kwestia ST, bo dysku ACSI do Falcona nie podepniemy.
to dodatkowe utrudnienie :)))))
Niestety nie wiem i nie mam jak tego sprawdzić.
@as: najpierw niech się wyklaruje kwestia ST, bo dysku ACSI do Falcona nie podepniemy.
To co ? znajdzie się ktoś kto pożyczy ST? Proszę.
Kurcze to aż tak mało Atarowców jest?
Witam wszystkich. Niestety nikt się nie zgłosił od tamtej pory. Ktoś ma ST i pomoże?
Ja niestety do Wawy mam za daleko.
Heh wygląda na to, że w całej stolicy nie ma ani jednego ST :o
i że Jesionen jednak miał rację z tą poradą co by przyjechać na SV :>
Ja czasem bywam w Wawie, ale ostatnio byłem na krótko, w biegu i autokarem i nie miałem jak targać ze sobą komputera.
Zresztą samo ST to jeszcze nie załatwi sprawy.
Witam wszystkich. Niestety nikt się nie zgłosił od tamtej pory. Ktoś ma ST i pomoże?
Mam w planach dziś podejść do swojego STE z lutownicą i przylutować jeden dyndający kabelek, więc mógłbym pewnie użyczyć sprzętu na pewien czas.
Witam
Chciałem powrócić z tematem. Rozkręciłem obudowe dysku. Jakieś pomysły?
Wyciąganie z obudowy ma sens jedynie jeśli chcesz go podłączyć do PC.
Wyciąganie z obudowy ma sens jedynie jeśli chcesz go podłączyć do PC.
Właściwie to nie wiem. Czekam na ekspercka poradę. drac030 pisał że najlepiej podłączyć do Atari ale były też prośby o pokazanie co jest w środku, więc pokazuje. Ja nie mam Atari w W-wie. Najlepiej jak ktoś wie jak to zrobić i ma Atari. Pozdro
kontroler SCSI do peceta (<50zł z przesyłką i taśmami), podpiąć dysk, zrobić obraz (dd pod linuksem czy podobne pod windą). Dysk odłożyć na półkę, zrobić kopię obrazu i podać narzędziom.
W przypadku dysku z PC (nie wiem na ile zgodna z MSDOS jest tablica partycji w TOS) odpaliłbym testdisk do odtworzenia tablicy partycji i photorec/fidentify do odzyskania choćby części plików.
Można też pewnie podpiąć obraz do Aranym-a czy innego emulatora i użyć atarowskich narzędzi.
Czy ktoś pożyczy Atari 1040 na kilka dni w celu odzyskania danych?
darc030 wstępnie wyraził chęć pomocy może jednak ktoś pożyczy Atari ST ja odbiorę i zawiozę do darc030.
lub jak ktoś jest z W-wy i ma Linuxa ja kupie kontroler SCSI i podjadę z dyskiem powalczyć.
sorry dwie literówki
heh... DRAC030, nie DARC030...
i nie ma to jak dostać jedyną odpowiedź po miesiącu że zrobiłem literówkę a temat już się ciągnie od początku roku. Dzięki :)))
Nie po miesiącu, tylko tego dnia, kiedy zrobiłeś literówkę. A pomóc nie pomogę, bo nie mam jak.
drac030 wstępnie wyraził chęć pomocy może ktoś pożyczy Atari ST 1040 na kilka dni w celu odzyskania danych?
Jeżeli kontroler do PC-ta nie został kupiony to chyba mam jakieś dwie sztuki i mogę taki kontroler np ADAPTEC-a wypożyczyć:)
czy te karty maja takie wejscie?
STrasznie dziwne, że w całej Wawie nikt nie ma ST? albo może wszyscy co mają to tak ich używają? :D
albo wszyscy się boją oddać w ręce Draco? :P
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Odzyskiwanie danych z dysku.
Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 54 zapytań