Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum :)
Posiadam magnetofonik xc12, jest w miarę dobrym stanie - ostatnio zrobiłem mu remont (wymiana pasów, smarowanie itp.) mechanicznie sprawny w 100% niestety jest problem z wgrywaniem programów, ale uwaga - nie wszystkich... Niektóre taśmy wgrywa zawsze poprawnie np. oryginalne - Hans kloss, barbarian, incydent itp. inne gry wczytują się z błędami np. Digi duck, A.D. 2044 i robbo konstruktor - tu jest ciekawie ponieważ program uruchamia się całkowicie poprawnie ale zapisana za jego pomocą gra robbo już się wczytywać nie chce (kaseta oryginalna) i niestety trzecia grupa programów których magnet nawet nie próbuje wczytać :p i tu na czele jest "!" - nie ma szans by uruchomić wykrzyknik na tym magnetofonie - próbowałem wczytywać z kaset przy różnych ustawieniach głowicy (głowicę również wymieniłem na nową - przy starej też był ten problem) i nic... próbowałem przez adapter kasetowy i również kicha. Po przejściu nagrania z ! magnetofon po prostu się zatrzymuję a ! się na ekranie nie pojawia. Nie mam bladego pojęcia co to może być - rzadko korzystam z Atari (głownie by pograć sobie w jakiegoś klasyka) i magnetofon idealnie spełnia moje wymagania :) Szkoda mi pieniędzy np. na stację czy to urządzenie na kartę sd, więc fajnie byłoby przywrócić tego xc12 do życia. Spotkał się ktoś z takim felerem? :p Zapomniałem dodać, że wszystkie wymienione kasety są sprawne - na moim poprzednim magnetofonie (którego niestety szlag trafił) wgrywały się bez najmniejszego zająknięcia.
Z góry dziękuję za pomoc :)