Czołem

Mam 3 stacyjki do ST które chciałbym wskrzesić , a może z trzech zrobić dwie :)
Dwie są z szerokim klawiszem a jedna z małym..
Czy ktoś by mi pomógł ???

.

2

Rufus pewnie zrobi za 20pln

3

As... - nie bardzo, 20 zł to koszt części. Ale użytkownik musi zapłacić 40zł plus sam zmontować/podpiłować itp ;)

Sikor umarł...

4

He he no tak...!

5

Chłopaki nie psujcie mi tematu... mam trzy STeki i nie mam działającej stacji :((

.

6

Sorrki zaplozp, ale nie mogłem się powstrzymać, napisz do naszych elektroników, mamy takiego na D na L na J .
Oni dadzą radę sobie z tym ...

7

@pablozp: przecież tam jest PC-towa stacja. Zasadniczo:
- szukasz dowolnej stacji 720KB lub stacji, która ma zworkę/punkt lutowniczy pozwalający na jej przestawienie na 720KB (niektóre działają bez przestawienia, ale to loteria)
- jak masz AJAXa - montujesz dodatkowy kabelek i masz stację 1.44MB bez zbędnego dłubania
- bodajże odwracasz kabel o 180 stopni i wkładasz w miejsce padniętego
- voila, masz działającą stację do ST
Dodatkowo:
- jak poszukasz i trafisz dobrze - przełożysz panel z ST na stację PC i masz jak oryginał ;)
Powodzenia.

Sikor umarł...

8

nie muszę nic ciąć w obudowie ?????

.

9 Ostatnio edytowany przez Sikor (2015-11-04 10:17:52)

nie, wejdą Ci. Tylko w tych o ST-kowym kształcie sprawdź położenie przycisku. W oryginalnych jest chyba na środku.

Sikor umarł...

10

dzięki  Sikor, będę szukał

.

11

@pablozp: mogę spróbować ożywić Twoje fdd :) ale trzeba się liczyć z tym że któraś nie ożyje, dla spokojności 9 na 10 szt zaczęły hulać :). To tyle decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam :)

Atari Falcon 030 CT60e, Jaguar, Lynx II, MSTE + Nova + ET4000, STe + HDD, STFM, 65XE, 800XE, 800XL, Amiga 1200, 600, 500, CDTV

12

Aha, zapomniałem o jednym: D0 na D1 lub na odwrót, już nie pamiętam. Jak nie ma zworki/punktu lutowniczego - przekłada się jeden kabelek, który - do znalezienia w sieci.

Sikor umarł...

13

Oki

.