Czołem
Mam 3 stacyjki do ST które chciałbym wskrzesić , a może z trzech zrobić dwie :)
Dwie są z szerokim klawiszem a jedna z małym..
Czy ktoś by mi pomógł ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » naprawa : 3 x fdd do ATARI ST
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czołem
Mam 3 stacyjki do ST które chciałbym wskrzesić , a może z trzech zrobić dwie :)
Dwie są z szerokim klawiszem a jedna z małym..
Czy ktoś by mi pomógł ???
Rufus pewnie zrobi za 20pln
As... - nie bardzo, 20 zł to koszt części. Ale użytkownik musi zapłacić 40zł plus sam zmontować/podpiłować itp ;)
He he no tak...!
Chłopaki nie psujcie mi tematu... mam trzy STeki i nie mam działającej stacji :((
Sorrki zaplozp, ale nie mogłem się powstrzymać, napisz do naszych elektroników, mamy takiego na D na L na J .
Oni dadzą radę sobie z tym ...
@pablozp: przecież tam jest PC-towa stacja. Zasadniczo:
- szukasz dowolnej stacji 720KB lub stacji, która ma zworkę/punkt lutowniczy pozwalający na jej przestawienie na 720KB (niektóre działają bez przestawienia, ale to loteria)
- jak masz AJAXa - montujesz dodatkowy kabelek i masz stację 1.44MB bez zbędnego dłubania
- bodajże odwracasz kabel o 180 stopni i wkładasz w miejsce padniętego
- voila, masz działającą stację do ST
Dodatkowo:
- jak poszukasz i trafisz dobrze - przełożysz panel z ST na stację PC i masz jak oryginał ;)
Powodzenia.
nie muszę nic ciąć w obudowie ?????
nie, wejdą Ci. Tylko w tych o ST-kowym kształcie sprawdź położenie przycisku. W oryginalnych jest chyba na środku.
dzięki Sikor, będę szukał
@pablozp: mogę spróbować ożywić Twoje fdd :) ale trzeba się liczyć z tym że któraś nie ożyje, dla spokojności 9 na 10 szt zaczęły hulać :). To tyle decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam :)
Aha, zapomniałem o jednym: D0 na D1 lub na odwrót, już nie pamiętam. Jak nie ma zworki/punktu lutowniczego - przekłada się jeden kabelek, który - do znalezienia w sieci.
Oki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » naprawa : 3 x fdd do ATARI ST
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 59 zapytań