@Voy: przelew poszedł.
@Azbest: Wielkie Dzięki :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Miejsca w sieci » Pigwa FTP - zbiórka na koszta energii elektrycznej
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@Voy: przelew poszedł.
@Azbest: Wielkie Dzięki :)
Się miałem już nie wypowiadać ale _muszę_ podkreślić, że podziękowania należą się nie mnie (w każdym razie nie tylko mnie) ale wszystkim zaangażowanym w prowadzenie Pigwy od początku jej istnienia, tj. Mikeyowi, Stryjkowi, Mikerowi i Voyowi oraz całej społeczności, która pomaga poprzez wsparcie materialne i niematerialne, uploady, uwagi, sugestie itp.
TO JA WAM BARDZO DZIĘKUJĘ!
EDIT: z powodu kiepskiego wifi się mnie dwa razy wiadomość wysłała bo zbyt rubasznie raczyłem klikczać na przycisk WYŚLIJ. Ekskjuze mła.
A ma ktoś pełne skany z Bajtków, które uległy chyba dezintegracji przy którymś padzie pigwy?
Przelew też wychodzi ode mnie, nawet za to, co już ściągłem.
Pzdrw.
Faust
Mam. 684 MB. Update: wstawione na upload 2
@Azbest - a więc dziękujemy całej ekipie .... Mikeyowi, Stryjkowi, Mikerowi i Voyowi
jakby co to bajtki sa m.in. tu:
/stuff/collections/rohar/FULL/temp/biblioteka/czasopisma/Bajtek
/stuff/collections/rohar/skany/czasopisma/Bajtek
@pajero: jeśli masz cos innego to prosimy o upload :)
Dobrze, że czas na zrzutę jest do listopada, właśnie taki czas jest dla mnie optymalny ;)- do 10'tego mam Matki Boskiej P. :D
Nawet do końca listopada. :)
Nawet do końca listopada. :)
Dzięki za Waszą pracę.
@Voy: Masz jakiegos PayPala ?
@Azbest: Jaki jest konfig Pigwy teraz ? Moze trzeba by bylo zmienic na cos nowszego ? Jaki jest dzienna statystyka ruchu ?
Zastanawiam sie moze by zainwestowac w jakis mini PC (znaczy sie cos na ARM'ie + 2 dyski zewnatrzne po 1TB/2TB w mirroringu) ?
Np. to http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php (Odroid-xu4).
A jak nie to moze jakies 1U Della (np taki http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-PowerEdg … wLVZVvIQB)
Na Linuxa czy BSD wystarczylo by w zupelnosci no chyba ze obecny konfig jest lepszy.
@Monsoft: mam; patrz PM. :)
Monsoft: jak pisałem wcześniej moc obliczeniowa to raczej nie jest problem - dane są statyczne a zapytań milionów nie ma. O armach myslalem ale w większości SATA chodzi mówiąc oględnie dość wolno a do USB2SATA w tego typu zastosowaniu jakoś nie mam przekonania. Mam już Atoma, prądu ciągnie mało a możliwości dużo większe - niebawem będę testował. FYI obecnie pigwa ma 2x Xeon 2.66 (4 rdzenie) i AFAIR 4GB ram. Niestety przestałem robić statystyki bo jak swojego czasu w szale bez opamiętania robiłem na pigwie statystyki wszystkiego co tylko przychodziło mi do głowy, to okazało się, że pigwa właściwie nie ma na nic czasu poza robieniem statystyk :)
Przypominam, że zbiórka potrwa jeszcze przez miesiąc. :)
Dzięki za dotychczasowe wpłaty - dzięki Wam Pigwa się rozwija. Z dnia na dzień kwota ładnie rośnie, a im większa, tym szerszy uśmiech Azbesta. :D
Prawdopodobnie będę mógł przekazać 2 dyski 1T serwerowe prawie nowe, kręciły się kilkadziesiąt godzin, może ciut więcej.
Niestety dyski SATA nie SCSI czy SAS.
Seagate Constellation ES.3
ST1000NM0033
DATE: 15133
DOM: 09/2014
Kupione jakoś na początku tego roku.
@Azbest: Przydadzą się?
Mam w sumie takie 3, ale jeden wolałbym mieć jako zapasowy jak będzie uzasadniona potrzeba i będzie taka możliwość jest opcja że wszystkie 3 bym mógł przeznaczyć.
Przypominam, że zbiórka potrwa jeszcze przez miesiąc. :)
Dzięki za dotychczasowe wpłaty - dzięki Wam Pigwa się rozwija. Z dnia na dzień kwota ładnie rośnie, a im większa, tym szerszy uśmiech Azbesta. :D
Przelew poszedł ...
willy: jasne, super!. akurat to ze SATA to żaden problem :) dwa będą gites bo zrobie na nich raida - trzeci to bylaby już przesada, dwa to już rewelacja! :)
ad mój szeroki uśmiech - mam nadzieje, ze nie tylko mój a wszystkich beneficjentow zasobow pigwy :)
@Voy
Ode mnie tez poszlo na Twojego PayPala
Polecenie przelewu wydane, dziś, najdalej jutro przelew dojdzie.
@Voy:
Kurcze PayPal cos zawalil i kasa nie przeszla. Ciekawe ze brak tranzakcji w podsumowaniu. Wyslalem Kase jeszcze raz.
Ok, teraz doszło. :) Dzięki, Irku!
Doszły kolejne wpłaty. :) Dziękujemy i z chęcią przyjmiemy więcej. :)
Do końca zbiórki zostały jeszcze 2 dni. :)
Spieszę donieść, że zbiórka została zakończona pełnym sukcesem. Dzięki Wam udało się zebrać aż 1680,93 PLN!
Oto lista darczyńców:
Jer, Norbert Z., Piter, Bluki, ilr, Jesionen, Pajero, Seban, hsimpson, Montezuma, takron27, AdamK, MarekP, Eagle, Ender, Lotharek, mpolak, Grzybson, Czarek K., AS..., Stryker, Duddie, Nosty, Monsoft, Jarkeczek, lemiel, Koala, FaustXXX, MWK, Adam W., sikador, KTO_SIE_PODSZYWAL_POD_AA, Miker, Voy.
Ekipa Pigwy bardzo dziękuje! :)
Hej! Kasa do mnie dotarla. _BARDZO_ wszystkim dziekuje. Teraz, kiedy już wiem na czym stoje, musze poważnie zastanowić się na co te srodki przekazac, bo - jak to było zapoczątkowane - nie przeznacze ich na opłaty za prad. Z datkow kupie sprzet. Uzupelniony on będzie o dyski, które przeslal mi Willy (wielkie dzięki!). Szczegolow dowiecie się wkrótce :)
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!
Panowie i Panie ? :) mamy 2018 r. czy są chętni do kolejnej zrzutki ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » Pigwa FTP - zbiórka na koszta energii elektrycznej
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 53 zapytań