Nazywa się to FUZE i wygląda tak:
https://www.youtube.com/watch?v=SWemqOgPz90
Nawet BASICa do tego stworzyli.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
atari.area forum » Bałagan » Fajna zabawka :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nazywa się to FUZE i wygląda tak:
https://www.youtube.com/watch?v=SWemqOgPz90
Nawet BASICa do tego stworzyli.
Wyobrażam sobie spotkanie marketingowców tego czegoś:
- bierzemy ten gotowy komputer i robimy z niego słabszy komputer, ale ładujemy w ziejącą pustką obudowę z klawiaturą, bo kto będzie podpinał taką na USB...
- oklaski.
Czy ja wiem czy zrobili słabszy? Malinie nic nie ubyło :) Można wyjść z tego Basica.
A obudowa z klawiaturą.. skądś to znamy :) W tym przypadki oprócz skojarzeń nostalgicznych... osłania malinę ( :) jak to obudowa) zapewniając na górze miejsce do podłączenia breadboarda. Kabelki się po stole nie plączą, co w takich zastosowaniach jest kluczowe.
Zgadzam się z Pikiem, że taki komputer to w sumie fajna rzecz, zwłaszcza dla gadżeciarzy (jak ja), ale w sumie Mef ma rację, że daleko lepszy byłby dedykowany system, zrobiony od zera; wtedy to miałoby sens.
Malina może być takim systemem; nie ma co robić HW od zera bo cenowo maliny nie przeskoczy już nic poza jej chińskimi podróbami. Malinę da się programować od zera... bez linuxa, bez niczego, a nawet i z linuxem... Dołączony obrazek to próbka zabawy z maliną i (nie tylko) jej asemblerem, tudzież dostępem low-level do ekranu. Tęcza, jakby się kto pytał, oczywiście płynie... na A8 pionowej się nie dało.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Fajna zabawka :)
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 56 zapytań