Witam,
Ile rzeczywiście opłaca się dać za ten komputer żeby nie przepłacić? Cena za komplet ( bez monitora ) jak i za sam komputer.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Kupno Atari TT030
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Ile rzeczywiście opłaca się dać za ten komputer żeby nie przepłacić? Cena za komplet ( bez monitora ) jak i za sam komputer.
Jako że mądrzejsi ode mnie nie odpowiadają to może ja napiszę. Po pierwsze , znaleźć komplet z klawiaturą to problem. Ja ryzykowałem i najpierw kupiłem klawiaturę od Megi a potem TT się jakoś trafiło. Pominę to, że trwało to z rok :)
Na naszym znanym portalu pojawiają się rzadko i czasem z jakimś defektem. Na Ebayu bywają ale ceny zaporowe. Realnie cena całego kompletu wg mnie powinna oscylować w granicach 1000 - 1600 zł , zależy od wielkości pamięci i dysku oraz oczywiście stanu. Mniejszym problemem są wersje językowe bo tosa zawsze można wymienić.
Wczoraj na allegro poszło TT bez klawiatury za 660 zł.
Bez klawiatury , bez myszy , obudowa brzydka jak jasny pieron .... dlatego jest moja :))))
@gwinter: w takim razie gratuluję wytrwałości :) Rozumiem, że brakuje Ci już tylko mychy o ile nie zdobyłeś jej też wcześniej. Jak podłączysz komplet to pochwal się chociaż zdjęciem bo to piękny sprzęt :)
Klawiaturę mam od mega ste, mysz też. Szkoda że kolor nie pasuje. Kupiłem go właściwie tylko dla tego, że druga tt którą mam nie widzi urządzeń scsii. Z kolegą Krollem doszliśmy do wniosku, że uwalony jest kontroler. Zobaczymy co będzie po wymianie Logica od scsi. Foty mogę wrzucić jak tylko sprzęt przyjdzie :)
Z kolegom…?
Myślałem, że siedzę na forum z dojrzałymi i wykształconymi osobami :)
Z kolegom…?
Myślałem, że siedzę na forum z dojrzałymi i wykształconymi osobami :)
Tylko inż. , sorry :)
Z kolegą Krollem doszliśmy do wniosku, że uwalony jest kontroler.
A sprawdź po zewnętrznym łączu, tak z ciekawości? Rozumiem, że drabinki rezystorowe są na miejscu w płycie?
Nie no , sprawdzane zew i wew z rezystorami i bez , kilka dysków i krollowych napędów. ścieżki całe, przejście na scalaki jest. zamówiłem dwa układy Logic, na wszelki wypadek. Wymienię pewnie końcem tygodnia i zobaczymy czy ruszy.
Właśnie zastanawiałem się czy licytować ;)
gratulacje gwinter ! daj znać jak z tym SCSI :)
Gwinter gratuluję, cena zacna.
gratulacje gwinter ! daj znać jak z tym SCSI :)
Jak już zdążyłem się pochwalić , po wymianie układu TT wstało. W sumie jestem w szoku :)
gratulacje Gwinter. TT030 mimo swoistej egzotyczności na rynku retro widuje średnio 10 egzemplarzy w ciągu roku, ostatnio w holenderskim serwisie z ogłoszeniami lokalnymi (coś jak nasze olx.pl) za 200 eur z klawiaturą, myszką i jakimś dużym (w porównaniu do fabrycznego) dyskiem SCSI.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Kupno Atari TT030
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 57 zapytań