1,801

Adam:

Tak...ludzie....ale niekoniecznie oznacza to to samo jeśli chodzi o mentalność.
Zadam pytanie: Czy lubisz Amerykanów ?
I teraz zastanówmy się czy ja mam na myśli Argentyńczyków, Brazylijczyków, Chilijczyków, Meksykanów czy też może Kanadyjczyków albo, co najfajniejsze Eskimosów, zwanych obecnie Inuitami także mieszkających w Ameryce.

1,802

Ukraina polską kolonią - bardzo ciekawe. Czy mógłbyś może podać jakieś daty? Ja wiem tylko, że od czasów Bolesława Chrobrego były to ziemie Polskie. Szlachta pochodząca z ukrainy również była szlachtą polską, a nie ukraińską. Jak to niby ich kolonizowaliśmy? Kiedy w ogóle oni mieli własne państwo i na jakiej podstawie?

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

1,803

Bartosz: to nie jest kewstia lubienia kogokolwiek.

mono: rodzimej ukraińskiej szlachty prawie nie było, a ta która była albo została zmarginalizowana i z czasem spadła do poziomu chłopctwa, lub została zasymilowana. Część to tak naprawdę polska szlachta, której nadano ziemie ukraińskie. To jest ta twoja 'ukraińska' szlachta.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

1,804

Wszystko się zgadza ale po pierwsze nie mogę mu za bardzo pomóc bo nie umiem pływać, a on nie tyle się topi, co chętnie zechce utopić mnie.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

1,805 Ostatnio edytowany przez drac030 (2015-09-10 15:01:41)

Czystym zbiegiem okoliczności hasło "Ukraina była polską kolonią" to jest obecna narracja tzw. mainstreamu (medialnego, żeby nie było, że mam na myśli kogoś poważnego). Adam, jaki ty jesteś przewidywalny :P

KMK
? HEX$(6670358)

1,806 Ostatnio edytowany przez syscall (2015-09-10 15:40:41)

No i w sumie dobrze, przyjmujmy uchodzcow z wlasnych kolonii, a nie  cudzych.

Ad meritum: Polska jako kraj i naród nie ma żadnych zobowiazan i solidarnosci z tzw stara Europa, bo wiemy zawsze na czym polegała solidarnosc tejże (Jałta, Nordstream) Granie taką kartą może i jest na rękę władzuchnie (która jak na dłoni obnaża co chwilę swoją nieudolność oraz brak jakiejkolwiek polskiej racji stanu) ale skończy się bardzo przykro, tu w kraju. A już powoływanie się na polską emigrację zakrawa o totalny brak jakiejkolwiek wiedzy historycznej i kulturowej (co akurat w szeregach PO i PEEZEL nie dziwi)

Zadanie domowe: znajdzcie w informacjach oficjalnych KE i KPRM z jakich krajów przyjmiemy uchodzćów w ramach narzuconej nam 'transzy'. Potem zobaczcie jacy uchodźcy przybywają do tych krajów i skąd.

Uwaga teoria spiskowa: ta nagla fala emigracji i ruchawki z tym zwiazene to jest ustawka Rosja-Niemcy.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

1,807

one juz sie zdecydowaly

https://pbs.twimg.com/media/COiuoFqW8AAfaHR.jpg

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

1,808

Zapomniały o uchodźczętach :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

1,809

@Adam:
Skup się: "klu" pytania było "AMERYKANÓW" a nie słowo "lubisz" ?
Czyli czy mówisz o kulturze eskimoskiej czy  tez o inkaskiej choć cały czas o amerykańskiej.

1,810

Nie wiem czy wiecie, ale Serbia też kiedyś przyjęła uchodźców arabskich/islamskich. I jak się to skończyło ?

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

1,811

Bartosz: nie żywię do Amerykanów żadnych specjalnych emocji, ani negatywnych, ani pozytywnych.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

1,812

Adam: droczysz się czy nie chcesz odpowiedzieć ?
Nie dziwi cie mówienie o Syryjczykach, że są z Afryki ? To tak jakbym mówił o tobie, że jesteś Azjatą.

1,813 Ostatnio edytowany przez Adam Klobukowski (2015-09-10 17:39:59)

BartoszP: dostałeś moją odpowiedź, zgodną z prawdą.

Cóż, Syria w takim miejscu jest, że już nie Afryka, a jeszcze nie Azja, przynajmnie ja tak to widzę.

1,814 Ostatnio edytowany przez drac030 (2015-09-10 18:37:24)

A 2+2 to już nie 3, a jeszcze nie 4. Cieniutko.

Edit: http://natemat.pl/154243,parafia-przyje … -niepojete

Istotnie. Niepojęte :P

KMK
? HEX$(6670358)

1,815

draco030: to nie matematyka :P

1,816

Adam:
Ja wiem, że faceci ponoć rozróżniają tylko dwa kolory ale to powinno Ci chyba wystarczyć aby widzieć wyraźną różnicę pomiędzy hebanowym murzynkiem Bambo a śniadym Azją Tuchajbejowiczem ?

1,817

Oczywiście, widzę różnicę, tylko Syria jest przy granicy kontynentyów, gdzie się to miesza, gdyż na mapie można to sobie granice wyrysować, ale ludzie i kultury się mieszają.

1,818

Co nie zmienia faktu, że to nie Afryka więc nie są to uciekinierzy/migranci z Afryki. I z tym nie ma co dyskutować.

1,819

Adam po prostu odkrył oddzielny kontynent, na którym leży Syria. Nazwa tego kontynentu to pewnie Michniktyda. Strach pomyśleć, co się tu stanie, gdy gazeta z Czerskiej ogłosi, że Syria leży na Marsie.

KMK
? HEX$(6670358)

1,820

draco030, usilnie starasz się udawać że nie rozumiesz o co mi chodzi, ale dobrze wiesz, nie obrażaj własnej inteligencji. Zresztą odeszliśmy od tematu. Nie jest ważne czy uchodźcy sa z Afryki, Ameryki, Azji z Marsa czy z Michniktydy. Skoro możemy, powinniśmy im pomóc.

1,821

dlaczego chcesz decydowac za mnie?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

1,822

Nie chcę decydować za Ciebie, ale chcę żeby odpowiednia decyzja została podjęta. Mam swoje zdanie na temat tego jaka ta decyzja powinna być i je wygłaszam.

1,823 Ostatnio edytowany przez drac030 (2015-09-10 22:15:20)

Adam Klobukowski napisał/a:

nie obrażaj własnej inteligencji

Odpuść sobie te zagrania, nie robią na mnie (zamierzonego zapewne przez Ciebie) wrażenia.

Nie jest ważne czy uchodźcy sa z Afryki, Ameryki, Azji z Marsa czy z Michniktydy. Skoro możemy, powinniśmy im pomóc.

Nie. "Możność" nie jest tu jedynym kryterium. Jeśli możemy, pewnie mamy lepszych kandydatów (np. Polaków wywiezionych przez kacapię z Kresów do Kazachstanu albo na inną Syberię). Jeśli po ich przyjęciu nadal coś możemy, z całą pewnością mamy prawo przeprowadzić selekcję pod kątem kryteriów, które nam się wydadzą odpowiednie. Dokładnie tak samo, jak to robią wszyscy inni i jak to robiono w stosunku do Polaków (oraz nie Polaków, ale obywateli polskich) w przeszłości w innych krajach.

Jak to ktoś trafnie zauważył, "solidarność europejska" leży na dnie Bałtyku i nazywa się Nordstream. Nas nie obowiązuje. Niemcy se wymyślili multi-kulti, to niech se je mają, co nam do tego.

PS. A fundusze UE i tak się skończą za 5 lat, więc jeśli się nam grozi ich odebraniem, to ja bym z nich z punktu zrezygnował. Przynajmniej mogłoby to nas uchronić przed dopłatami do budżetu UE za 5 lat.

KMK
? HEX$(6670358)

1,824

drac030 napisał/a:
Adam Klobukowski napisał/a:

nie obrażaj własnej inteligencji

Odpuść sobie te zagrania, nie robią na mnie (zamierzonego zapewne przez Ciebie) wrażenia.

Ale jak widac miałem rację.

drac030 napisał/a:

Nie jest ważne czy uchodźcy sa z Afryki, Ameryki, Azji z Marsa czy z Michniktydy. Skoro możemy, powinniśmy im pomóc.

Nie. "Możność" nie jest tu jedynym kryterium. Jeśli możemy, pewnie mamy lepszych kandydatów (np. Polaków wywiezionych przez kacapię z Kresów do Kazachstanu albo na inną Syberię). Jeśli po ich przyjęciu nadal coś możemy, z całą pewnością mamy prawo przeprowadzić selekcję pod kątem kryteriów, które nam się wydadzą odpowiednie. Dokładnie tak samo, jak to robią wszyscy inni i jak to robiono w stosunku do Polaków (oraz nie Polaków, ale obywateli polskich) w przeszłości w innych krajach.

Jak to ktoś trafnie zauważył, "solidarność europejska" leży na dnie Bałtyku i nazywa się Nordstream. Nas nie obowiązuje. Niemcy se wymyślili multi-kulti, to niech se je mają, co nam do tego.

PS. A fundusze UE i tak się skończą za 5 lat, więc jeśli się nam grozi ich odebraniem, to ja bym z nich z punktu zrezygnował. Przynajmniej mogłoby to nas uchronić przed dopłatami do budżetu UE za 5 lat.

Polacy (obywatele Polscy) wywiezieni, mogą wrócić w każdej chwili, tyle że na własny koszt. Nie są uchodźcami - nie grozi im śmierć, głód, nikt do nich nie strzela. Jak już chcesz selekcjonować, to też są dobre kryteria: czy ich życie i zdrowie jest zagrożone. Ja wolałbym nie selekcjonować wedle żadnych kryteriów. Ponadto, w kontekście wcześniejszej wypowiedzi XXLa, słowo selekcja źle mi się tu kojarzy.

Co do europejskiej solidarności, do Europa już jej nam całkiem sporo dała. Solidarność nie polega na tym że patrzysz się na innych, ale na tym że pomagasz, w przeciwnym przypadku jest to po prostu oportunizm.

1,825

Adam:
A. Zauważ z relacji, że stosunek samotnych mężczyzn w wieku poborowo-wojskowym do kobiet i dzieci to jakieś 4:1...tak z grubsza.
B. Większość tych mężczyzn ma małe zgrabne plecaczki z niewiadomą zawartością. Mało jak na dobytek życia.
C. Większość nie wygląda na steranych walką i partyzantką a na schludnie i czysto ubranych po niby wielodniowej tułaczce.

Jak oni pokonali tą daleką uciążliwa i niebezpieczna drogę z "Afryki" w takim dobrym stanie ? Gdzie oni wieźli jedzenie ? Skąd mieli wodę ? Gdzie się myli i kąpali aby przed kamerami wyglądać tak świeżo i medialnie ?

Ja z podróży własnym samochodem do Bułgarii z postojem w hotelu i wszelkimi udogodnieniami na które miałem ochotę po 2 dniach nie wyglądałem tak rześko. Wiem, wiem....jako "europejski Afrykańczyk" nie nawykłem do tułaczki i dlatego byłem tak "wymięty".

To nie jest ucieczka....to jest zaplanowany najazd...i do tego do razu deklaracja o wybudowaniu 200 meczetów.....

To raczej jest krucjata  w Europie a nie ucieczka przed reżimem.