Nazywa się to FUZE i wygląda tak:
https://www.youtube.com/watch?v=SWemqOgPz90
Nawet BASICa do tego stworzyli.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » Fajna zabawka :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nazywa się to FUZE i wygląda tak:
https://www.youtube.com/watch?v=SWemqOgPz90
Nawet BASICa do tego stworzyli.
Wyobrażam sobie spotkanie marketingowców tego czegoś:
- bierzemy ten gotowy komputer i robimy z niego słabszy komputer, ale ładujemy w ziejącą pustką obudowę z klawiaturą, bo kto będzie podpinał taką na USB...
- oklaski.
Czy ja wiem czy zrobili słabszy? Malinie nic nie ubyło :) Można wyjść z tego Basica.
A obudowa z klawiaturą.. skądś to znamy :) W tym przypadki oprócz skojarzeń nostalgicznych... osłania malinę ( :) jak to obudowa) zapewniając na górze miejsce do podłączenia breadboarda. Kabelki się po stole nie plączą, co w takich zastosowaniach jest kluczowe.
Zgadzam się z Pikiem, że taki komputer to w sumie fajna rzecz, zwłaszcza dla gadżeciarzy (jak ja), ale w sumie Mef ma rację, że daleko lepszy byłby dedykowany system, zrobiony od zera; wtedy to miałoby sens.
Malina może być takim systemem; nie ma co robić HW od zera bo cenowo maliny nie przeskoczy już nic poza jej chińskimi podróbami. Malinę da się programować od zera... bez linuxa, bez niczego, a nawet i z linuxem... Dołączony obrazek to próbka zabawy z maliną i (nie tylko) jej asemblerem, tudzież dostępem low-level do ekranu. Tęcza, jakby się kto pytał, oczywiście płynie... na A8 pionowej się nie dało.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Fajna zabawka :)
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 61 zapytań