skrzyp napisał/a:@VLX: A czego używałeś do tej pory? Wydaje mi się, że Audacity powinno załatwić problem…
Audacity z jakiegoś powodu działa mi na nerwy. Dziwne o tyle, że CoolEdit Pro mi odpowiadał (ale też szumi, nawet po wyłączeniu ditheringu). W tej chwili zaczynam testować Reaper (szumi). Cubase coś mi się zbiesił i przestał się uruchamiać, a teraz nie mam czasu wnikać, co mu nagle przestało pasować w moim kompie, więc nie mogę na nim sprawdzić tej konwersji. Sprawdzałem nawet konwersję w instrumentach FT2. Szumi.
voy napisał/a:Jest jeszcze SoX. Co prawda bawiłem się tym co najmniej 10 lat temu, do tego portem amigowym, ale powinien załatwić sprawę. :)
Działa! Daje się wyłączyć dithering, nie szumi, da się zrobić skrypcik, więc wszystkie sample można puścić za jednym zamachem. Ideał! :D
SoX rozwiązał mój problem. Voy, dziękuję za namiar na ten program. Dziękuję też za zasugerowanie Audacity jako programu który też nie szumi - byłem przekonany, że będzie jak w CoolEdit. Może kiedyś jeszcze raz spróbuję się z nim zaprzyjaźnić.