Witam
no to pochwalę się moim problemem.
Moje 130 XE kiedyś zaczęło świrować, po włączeniu pokazywały się ekrany w różnych kolorach albo całkiem czarny. W ogóle to od początku było tak ze po włączeniu power, dioda czerwona zaświecała się po około 2 sekundach a w innych Atari zapala mi się szybko i szybko pokazuje się basic. A u mnie było to jakieś takie z mulone. Oddałem kompa do Lotharka który mi rozbudował o UM1MB, Vbxe 2. I chodziło do tej pory ze 2 lata. Obecnie ekran jest czarny nie ma ekranu basica ani selftestu dioda dalej zapala się po kilku sekundach. Wydaje mi się że to poprzednie jakieś ukryte uszkodzenie dalej daje o sobie znać.
Rozmawiałem z Lotharkiem obecnie nie ma czasu bo bym mu wysłał kompa. Mam kilka 800XE, 65 XE może by przełożyć płytę i zamontować te rozszerzenia? Zakupiłem u Jakuba nowy zasilacz impulsowy i jest to samo.
co myślicie o takim zachowaniu Atari?
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury