Witam
no to pochwalę się moim problemem.
Moje 130 XE kiedyś zaczęło świrować, po włączeniu pokazywały się ekrany w różnych kolorach albo całkiem czarny. W ogóle to od początku było tak ze po włączeniu power, dioda czerwona zaświecała się po około 2 sekundach a w innych Atari zapala mi się szybko i szybko pokazuje się basic. A u mnie było to jakieś takie z mulone. Oddałem kompa do Lotharka który mi rozbudował o UM1MB, Vbxe 2. I chodziło do tej pory ze 2 lata. Obecnie ekran jest czarny nie ma ekranu basica ani selftestu dioda dalej zapala się po kilku sekundach. Wydaje mi się że to poprzednie jakieś ukryte uszkodzenie dalej daje o sobie znać.
Rozmawiałem z Lotharkiem obecnie nie ma czasu bo bym mu wysłał kompa. Mam kilka 800XE, 65 XE może by przełożyć płytę i zamontować te rozszerzenia? Zakupiłem u Jakuba nowy zasilacz impulsowy i jest to samo.
co myślicie o takim zachowaniu Atari?
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.