A wygląda to tak. Jest sobie 520ST+, który przestał współpracować z napędami dyskietek. Najpierw problemy zwaliłem na goteka (tego z softem hxc). Ale sprawdziłem z "normalną" stacją i to samo. Każda próba odczytu ze stacji kończy się bombami (czasem 2, czasem 3 lub 4). Zaznaczam, że ta sama stacja z tymi samymi dyskietkami podłączona do innych ST (sprawdziłem z tym co mam 520, 1040, STE, Mega) działa, gotek też. Sprawdziłem też luty na płycie (złącze i okolice kontrolera), kilka poprawiłem i dalej to samo. Kłopoty występują tylko w przypadku stacji. Z dyskami współpracuje - badałem Megafile i Satandiska, wszystko gra. Z formatowaniem dyskietki też jest problem. Raz formatuje jako 711k raz jako 705k. Podłączam do innego ST i dyskietka po sformatowaniu ma 720k, na tej samej stacji oczywiście. Jest możliwe że wdek po prostu padł ???
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.