Witam.
Wpadła w moje ręce kolejna nie działająca stacja LDW (aukcja allegro typu: stacja kompletna ale sprzęt nie sprawdzony z powodu braku komputera).
Stacja po włączeniu zachowuje się normalnie: najpierw ustawia się na 00, potem na 39.
Problem polega na tym, że po uruchomieniu komputera stacja powinna przejść ponownie na 00 i zacząć ładować DOS'a z dyskietki, natomiat zamiast tego na sekundę zapala się dioda "BUSY" a głowica stoi w miejscu - 39. Silnik obracający dyskietką wydaje pracować się normalnie - porównałem rozruch z inną stacją LDW. Kabel, dyskietka, komputer były także sprawdzone z inną stacją więc te elementy ok.
Sprawdziłem stabilizatory - nie są pęknięte i dają właściwe napięcie. Prowadnice przesmarowane.
Na kompie READY, brak komunikatu błędu na wyświetlaczu stacji.
Ma ktoś jakiś pomysł co szwankuje ?
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv