@Duddie: a masz w planach pokrywę na Odrę?
Póki co chętnie zamówiłbym jedną na C-64.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@Duddie: a masz w planach pokrywę na Odrę?
Póki co chętnie zamówiłbym jedną na C-64.
Grey, na Odrę nie, a jeśli Twój C-64 to kanciak, czyli wersja C, to podaj mi adres na @. Zresztą do chlebaka też będą.
Duddie, pokrywa dziś doszła:) Pełna profeska. No i fajne opakowanie;)
Na chlebak to i ja się piszę, a jakbyś robił też do Spectrum +2 (szarak) to także biorę :)
Właśnie dostałem pokrywy do STFM :)
Dzieki doszly wszystko ok.Eleganckie. Niebawem kolejne zamowienie w polowie sierpnia. Pozdrawiam.
hej wszystkim, pokrywy mają coraz większą popularność :) http://www.riversedge.pl/strefa-8-bit-i … 00-i-atari
Moje też dotarły - 2x A1200.
Tutaj pytanie - pokrywy są delikatnie matowe (poza przestrzenią na klawisze). Tak ma być czy defekt produkcyjny ?
Od razu piszę że zostają u mnie takie jakie są, nie zgłaszam żadnej reklamacji ;)
Reklama na riversedge :)
http://www.riversedge.pl/strefa-8-bit-i … 00-i-atari
Dudie, wielkie dzieki za zaufanie, moja dotarla tydzien temu do F030 , jest super kasa wyslana,dzieki
Pozdro
Kroll
@haynor: nie powinny być matowe. Podeślesz zdjęcie?
A tak w ogóle, to powiem Wam, że pokrywy do Atari nie cieszą się popularnością. O ile do XE przypuszczałem, że problemem może być mała popularność na zachodzie tego modelu, a w PL zbyt wysoka cena pokrywy, o tyle do STFM/STE/Falcona popularność raczej nie powinna być problemem. A jednak... Do Amigi 1200 i C64C pokrywy sprzedają się znacznie lepiej. Na jedną sprzedaną do ST jest dziesięć do Amigi.... W związku z tym, bardzo mocno dyskusyjne jest przedsięwzięcie z pokrywą do 800XL. Najpewniej ogłoszę zbiórkę w przedsprzedaży i zobaczymy, czy ma to sens.
Jurek, a dostajesz moje emaile?
a nie mówiłem [R]
P.S. pamiętasz o mojej jednej dla atari xe? jak już nie będziesz robił, to pamiętaj o mnie...
OK, pora na pre-order na 800XL i 600XL. Nie zdecyduję się jednak zaryzykować kolejnych modeli Atari, bez cienia przekonania, że się uda. Chętnych proszę o przesyłanie deklaracji chęci zakupu jednego z w/w modeli na zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu. Cena do obu szacowana obecnie na poziomie 70 zł. Może wzrosnąć, jeśli liczba chętnych będzie mała, dlatego też proszę o ew. deklarowanie górnej kwoty, do poziomu której będziecie zainteresowani.
W odpowiedzi na maila podam dane do wpłaty wspomnianych 70 zł.
Deklaruję 1 x 800XL, na razie bez górnego limitu.
Dzięki wieczor, zanotowane. Póki co, jest czterech chętnych (ze mną licząc ;) ). Trochę mało.
Mam kilka pokryw do Atari ST/Falcona i Amigi 1200, które mają drobne, czasem niewidoczne wady produkcyjne - do sprzedania po 30 zł, karton bez nadruku.
Oj tam, oj tam.
Z Niemiec (ABBUC) dostaniesz zamowienie hurtowe :)
Tam 800XL jest tak popularne jak 65XE w Polsce.
Olix zbiera jez chetnych na forum.
Olixa sam o to poprosiłem ;-). No już jest 12 chętnych. Więc szanse rosną. Przy 30 uruchamiam produkcję.
No to jestem 13-ty (mam nadzieję, że nie będę miał pecha).
Dopisz mnie prosze do listy (wysyłka do Krakowa).
Poszedł order na 2x800XL
2x800XL poproszę
Pokrywki do 800 XL będą niebawem. W międzyczasie zrobiłem na próbę białe pokrywy do C-64C, zdjęcia w załączeniu. Co o tym sądzicie? Materiał jest o 0.5 mm grubszy, co zapewnia jeszcze większą sztywność wyrobu. Niestety całość też droższa o 10 zł. Byłby ktoś chętny na takie białe pokrywy do Atari?
Moim skromnym zdaniem ta biała jest nieładna....
Pasują tylko przezroczyste ewentualnie przyciemniane przezroczyste.....
Stryker, takie białe były dostępne w czasach świetności 8-bitowców i 16-bitowców. Zwykle z jakimś nadrukiem. Nadruk też można zrobić, ale wtedy to już musiałbym mieć z 10 rodzajów wzorów, bo każdy będzie chciał coś innego. Czy nieładna? Kwestia gustu, Commodore, na którym leży, jest brudny i pożółknięty, bo to mój roboczy egzemplarz do przymierzania. Gdzieś czytałem, że przezroczyste są "be", bo nie zabezpieczają przed UV (co akurat nie jest prawdą), że lepsze byłyby nieprzezroczyste... Mogą być czarne lub szare. Przyciemniane - też, ale tylko teoretycznie, bo musiałbym zakupić TIRa materiału. A to odpada, bo aż takiego wzięcia te pokrywy nie mają.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 47 zapytań