Panowie, coś tam potrafię zagrać. Mam CASIO CTK-550 swego czasu prezent dla syna.
Ale to mi już nie wystarcza, bo np. ma 100 podkładów rytmicznych z tego jakieś 10 nadaje się do wykorzystania, reszta to chłam, z instrumentami podobnie, używam 3-4, reszta nie do zniesienia
Mam zamiar kupić coś innego, i teraz.....
1.w rozsądnej cenie
2.żeby było dużo nazwijmy to koncertowych podkładów. Jak najmniej rytmów hip-hopowych, rapowych etc i
podobnego badziewia, po prostu, by dało się zagrać np Blu tango z ładnym podkładem, i dużo tego
3.wirtuozem nie jestem i nie będę więc różne efekty specjalne na dwie ręce i dwie nogi hm...
niepotrzebne
4.instrumenty o dość rzeczywistym brzmieniu a nie piski i dźwięki na częstotliwościach powyżej 6kH
5.dosyć stabilna klawiatura. Tą która jest w Casio kilkanaście razy już naprawiałem. Te gumowe"cycki"
popękały. Nie musi wytrzymać 100 lat, ale awaria po roku użytkowania... beeee
6.nie będę robił żadnych sprzężeń PCet-Keyboard (Midi etc..)
7.minęła mi 60-siątka, mimo wszystko pograło by się dla przyjemności
8.używany sprzęt odpada
9.mile widziane linki np do You tube by posłuchać jak gra proponowany model lub demonstracja możliwości
10 :)
To tyle co przychodzi mi do głowy
Wiem, po takie coś leci się w kosmos, może jednak ktoś coś doradzi i poradzi.
Na You Tube posłuchałem niektórych modeli, jakoś nie mogę się zdecydować.
W sklepie muzycznym jest tego zatrzęsienie, niektóre mi się podobają, ale nie ma to jak zasięgnąć rady ludzików którzy mają DOŚWIADCZENIE i wiedzą co i jak i na tym się znają
Więc jak? Pomożecie?
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv