Czołem
Ja wiem , temat był wałkowany x razy ale bardziej skłaniam się ku awarii sprzętu niż ustawieniom dysku lub terminacji łańcucha. Do rzeczy. TT030 4MB/16MB stan zły ale dycha. Wszystko chodzi nie wiesza się itp przynajmniej na sofcie ładowanym z dyskietek. Za nic na świecie nie widzi na wewnętrznym scsi dysków. Podłączam oryginalnego atarowskiego ST-157N teraz męczę jakiegoś quantuma. Dysk bez badów w mega STE śmiga i nie ma problemów a TTka jak nie widziała tak nie widzi. Soft hddriver 7.8 , demo 9 bodajże oraz ICD. W systemie widoczny jest kontroler na id 7 , dyski ustawiane od 0 do 6 i nic. Zastanawiam się czy to nie jakaś usterka sprzętowa, czy Szanowni Koledzy mogą polecić kogoś od serwisu TT lub podpowiedzieć co może być problemem ? Dodam jeszcze że terminacja ustawiana na każdy możliwy sposób , włącznie z wyciąganiem terminatorów z płyty głównej.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury