Witam,
mam pytanie odnosnie instalacji kontrolera SCSI pod windowsem XP, Kontroler to Tekram DC-390 na wyjsciu wewnetrznym moge podlaczyc urzadzenia tasma 50 PIN natomiast zewnetrzne zlacze to SCSI-2 jak w falconie.
Po wlozeniui jej do slotu i odpaleniu kompa w Biosie np podpinam na tasme dysk albo nagrywarke jest on widoczny, ale po wystartowaniu w menedzerze urzadzen widze ze podpiety mam tylko dysk, tej nagrywarki nie widzi, tym bardziej nie widze jej np w Nero.
Na stronie
http://www.nodevice.com/driver/company/Tekram/SCSI.html sa sterowniki do tych kart ale nie ma pod XP.
Stad moje pytania:
1. Jak pod XP sprawdzic czy prawidlowo zaladowane sa sterowniki ? moze windows XP ma je juz wbudowane ?
2. Czy cos potrzeba jakis sterownikow do dyskow albo nagrywarki SCSI
Wszystko to robie aby moc przetestowac skaner na SCSI AGFA DUOSCAN T1200 na kablu 50 PIN ktory to ze wzgledu na brak sterownikow nie wspolpracuje z ATARI TT czy Falconem.
Sam skaner wydaje sie ze zachowuje prawidlowo przy wlaczeniu zasilania.
Po podlaczeniu skanera i zainstalowaniu sterownikow powinien zobaczyc go w menedzerze urzadzen ? Moze do niego jest jaki przypisany dobry soft ktory to wszystko zalatwia ?
Pozdrawiam
Kroll