Duddie pozwolę sobie zapytać kiedy pokrywy do A1200?
o jakie wersje w folii pytał bezrobotny ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Duddie pozwolę sobie zapytać kiedy pokrywy do A1200?
o jakie wersje w folii pytał bezrobotny ?
djcasey: pojęcia nie mam. Pokrywy zostały wyprodukowane, ale... są za ciasne i partia do wyrzucenia. Robią nową. Nie pytaj kiedy co chwilę, bo jak będę cokolwiek wiedział, to nie omieszkam napisać. Miały być przed świętami. Ale wyszło jak wyszło i jest kolejna zwłoka. Dlatego też, był to drugi i zarazem ostatni pre-order.
Dla porządku napiszę, że pokrywy dla Sikora i TeDeCa, zostały odebrane przez tychże na wczorajszym sztabie.
Dzięki miker, mam nadzieję, że się spodobały :)
No, wróciłem z miasta i dokładnie sobie obejrzałem. Solidne pudełko z ładną naklejką (dobrze, że jest znaczek Atari oprócz firmy produkującej). Sama pokrywa super - warto polecić. Wielkie dzięki Duddie!
djcasey, nie ma co meczyć Duddie'go w końcu to TYLKO obudowy.
Duddie, szkoda że rezygnujesz z pre-order. Zawsze to było kilka zł taniej.
haynor, zgadza się, było. Ale jak życie pokazuje, bywa różnie z terminowością podwykonawców. Do tego od zebranych zaliczek musiałem odprowadzić podatek VAT, chociaż nie mam jeszcze faktury na pokrywy, więc zapłaciłem sporo :( No i ludzie się niecierpliwią, bo wpłacili kasę i chcieliby otrzymać towar, zresztą nie dziwię się, bo faktycznie to mega-długo trwa. Być może ogłoszę kolejne pre-ordery, ale na innych zasadach i uprzedzając, że termin oczekiwania może być wydłużony. Muszę przemyśleć jeszcze jak miałoby to wyglądać.
Ja jestem jak najbardziej za przyszłymi preorderami (nawet wydłużonymi), a co do A1200 czekam cierpliwie - będzie kiedy będzie :)
Mi na czasie nie zależy bo to tylko osłony. W sumie z braku kasy na maj to nawet dobrze jak nie będzie nowych pre-order'ów bo zwyczajnie nie byłbym w stanie ich opłacić. Mam nadzieję że za miesiąc zmienisz zdanie ;)
Duddie nie chciałem Cię w jakikolwiek sposób urazić, po prostu zapytałem, nie było mnie trochę czasu ciekaw byłem jak się sprawy mają, pamiętając że pisałeś jakoś po świętach. Czekam cierpliwie a na kolejne ewentualne preordery jestem jak najbardziej za.
djcasey, nie uraziłeś mnie. Po prostu sam mam świadomość, że wszystko się wlecze niemiłosiernie i w tym tempie komplet pokryw do różnych modeli, które założyłem że powstaną, będzie może za 10 lat :(
Jestem chętny na 1szt. do Falcona
Ja na 1 szt. do STe, chociaż w sumie to bez różnicy :)
Nadchodzą.....
Niniejszym chciałbym Was prosić o ewentualne deklaracje (tylko deklaracje, bez wpłat itp.) kto byłby zainteresowany pokrywami do:
1. Amiga 500
2. C-64 bochenek (pasuje też do C-16 i VIC-20)
3. Amiga 600
4. Atari STFM/STE/Falcon
5. Atari 800 XL
6. ZX Spectrum 48K
7. ZX Spectrum Plus
8. Commodore 128
Chciałbym oszacować ewentualne zapotrzebowanie i podjąć decyzję o produkcji. Jeśli sprzedaż powyższych okazałaby się sukcesem, to na liście rezerwowej będą:
9. Atari ST (krótki)
10. Commodore Plus/4
11. ZX Spectrum +2
12. ZX Spectrum +3
13. wszelkiej maści magnetofony (XC11, XC12, 1010, Datasette 1531 itd)
14. wszelkiej maści stacje dysków (1050, LDW/CA, TOMSy dla ASa :), 1541, 1571)
Czy o jakimś modelu zapomniałem? Od razu uprzedzę, że produkcja niszowych modeli, do których sprzedadzą się 2 sztuki pokryw, nie ma sensu z finansowego punktu widzenia. Chyba, że jesteście gotowi płacić po 200 zł za sztukę, wtedy się zastanowię.
1. 1 sztuka
2. 1 sztuka
3. 1 sztuka
4. 5 sztuk
5. 3 sztuki
6. 1 sztuka
7. 1 sztuka
8. 1 sztuka
9. 5 sztuk
10. 1 sztuka
11. 1 sztuka
12. 1 sztuka
13. 5 sztuk
14. 5 sztuk
Przydałoby się też na późniejszą wersję C-64 i na klawiatury do Mega ST i Mega STE/TT.
Zapomniałeś o myszkach STM-1 :D
Adaś, do C64C już w zasadzie jest gotowa, zobacz posty powyżej. Nie mam niestety żadnego MegaST/STE. Jak uda mi się kupić, rozważę produkcję, chociaż model jest niszowy raczej.
Atari 800XL x 2
Amiga 500 x2
C-64 bochenek x3
Amiga 600 x1
Atari STFM/STE/Falcon x2
Atari 800 XL x2
Commodore 128 x1
Atari ST (krótki) x1
Commodore Plus/4 x1
XC12 x1
Datasette 1531 x1
1050 x1
1541 x1
Edit: Po wyjaśnieniu Duddiego.
Rastan, C-128 desktop, nie C-128D. 1541 w obu wersjach.
z listy:
Amiga500 - 2 sztuki
Atari 800 XL - 2 sztuki
C64 bochenek - 2 sztuki
Spectrum 48K (jak kupię) - 2 sztuki
pozatym:
Atari 130XE - 2 sztuki
C64 nowa buda - 2sztuki
Kilka pytanek odnośnie pokryw C64C i A1200. Czy przy A1200 pokrywa zakrywa wejście stacji dyskietek zarówno jak jest pusta i jak jest z dyskietką? Przy C64C pokrywa zakrywa porty joystick'ów itp? Ważne żeby dobrze leżały nawet jak mamy podłączone peryferia, w końcu nie będę ich odłączał żeby pokrywę założyć. Z zdjęć widzę tylko że napewno przy A1200 nie zakrywa porty PCMCIA a to było dla mnie dosyć ważne bo mam na stałe wpiętą przelotkę PCMCIA/CF.
haynor: pokrywy nie zakrywają portów ani stacji dyskietek. Część osób będzie marudzić, bo już słyszałem, że powinny sięgać samego blatu stołu...
Atari Falcon x1
Kroll
Amiga 500 - 1-2 sztuki
stacja dysków - 1-2 sztuki
magnetofon - 1 sztuka
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Wygenerowano w 0.078 sekund, wykonano 79 zapytań