WItam,
chcialem wrocic do tematu, bo ostatnio znowu pracuje na calamusie a przy okazji odkrylem tez ze mam oryginal Calamusa 2002 pod Win to po przeczytaniu na forum na stronie Calamusa o edycji polskich tekstow zaczalem konfigurowac. Na warsztat wzialem plik keytab.ini w katalogu System w Calamusie i bez zanego problemu mozna tam ustawic uzywanie polskich znakow w fontach CFN. np w zakladce gdzie opisuje sie jaki znak ma sie pojawic przy wcisnietym klawiszu razem z ALT.
(ox1e) to kod nacisniecia klawisza a (209 kod asci litery ą w fontach CFN w standardzie Polonica Atari Calamus)
0x1e=209 (polska litera ą)
ox2e=210 (polska litera ć)
w ten sposob bez wiekzsych klopot uzyskalem wszyskie male polskie znaki. Schody zaczely sie jak uzyskac duze polskie znaki z Shiftem + Alt
Moze ktos moglby sie przyjrzec temu plikowi tam sa rozne kombinacje (rozne klawisze deadkey - i je nie za bardzo rozumiem jak stosowac), np. mozna ustawic i mi sie udalo uzywac duzych liter z kombinacja z CTRL, ale to troche meczace (no chyba ze w ostatecznosci).
Chyba ze ktos wpadl na inny pomysl i ten problem rozwiazal
Podobnie wydaje mi sie mozna zrobic importujac do Calamusa True type, ale tym zajme sie w tymm tygodniu.
Pozdrawiam
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE