Ze Spartą się to nie gryzie?
jaki jest orientacyjny koszt gotowego egz.?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Projekt "WERONIKA"
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ze Spartą się to nie gryzie?
jaki jest orientacyjny koszt gotowego egz.?
Ja poprosiłbym 1 egzemplarz.
Orientacyjny koszt Weroniki to 250zł. Dostępne będą dopiero za tydzień lub dwa, bo czekam jeszcze na CPLD.
Jeśli chodzi o wspólpracę ze Spartą, to trudno mi jeszcze cokolwiek powiedzieć. Niektóre testy nie chodzą, ale nie ustaliłem przyczyny. Spartę mam tylko na IDE+. Po jej wyłączeniu wszystko działa dobrze, więc podejrzewam konflikt programowy.
Niektóre testy nie chodzą, ale nie ustaliłem przyczyny.
Może trzeba "przez X" ...
Sprawdzałem "przez X" też.
A to nie jest tak, że kart jest sprzętowo odcięty w złączu IDE+, póki się go (karta) nie każe uaktywnić ingerencją w rejestr sterujący modułem?
Jeżeli chłopaki nie zmienili przypisania, to bit4 i bit5 w rejestrze sterującym uaktywnia odpowiedni bank 8kB w obszarze $8000-$BFFF
Odpowiednio bit4=1 RD4, bit5=1 RD5
$D5C0 to adres rejestru sterującego, więc nie koliduje ze SPARTĄ
Tak, ale jeśli kart jest w gnieździe IDE+, to wydaje mi się, że IDE+ musi pozwolić na to, żeby sygnały R4 i R5 zostały przekazane do celu. Simius?
Musi
To uruchamiać trzeba jak programy wymagające obecności kartridży, czyli CAR fname.ext.
Oczywiście może się okazać, że CAR.COM powie, że kartridża nie ma; ale jeśli tak zrobi, to będzie to jakoś do obejścia.
Tak właśnie mówi.
Dopisałem do pliku binarnego ładowanie odpowiedniego bajtu pod adres rejestru sterującego dostępem do kartridża. Uruchomiłem "przez X" i działa bez problemu. Po zakończeniu wraca do Sparty. Oznacza to, że nie ma istotnych przeszkód dla współpracy Weroniki z SDX.
programy wymagające obecności kartridży, czyli CAR fname.ext.
Łoł, nie wiedziałem że to też tak działa ;)
Bo nie czytasz manuala :) A przynajmniej changeloga.
... czytam, jak coś nie działa :D
A z Weroniką, to z jednej strony bardzo chcę a z drugiej strony chyba zaczekam na jakiś sensowny ECI expander na miarę 1090... Nie mam gdzie tego wetkać.
Phaeron zrobił wersję swojego ATBasic'a na Weronikę :) Szczegóły na AtariAge: http://atariage.com/forums/topic/164097 … try3227906
Zamówiłem (bo jak tu nie zamówić?!), dostałem. Wygląda piknie. Mam dość drogiego i jak na razie unikalnego carta w kolekcji ;)
Ale czy jest gdzieś manual jak mogę Weronikę oswoić i za przeproszeniem wykorzystać?
W tej samej dyskusji, do której link podał wyżej mono, Marek Konopka podał przykład programowania Weroniki.
A w innym miejscu jest do ściągnięcia mapa pamięci obu wersji Weroniki.
Od dziś mam dwa moduły, wcześniejszy, późniejszy.
Simius, dziękuję.
+ dwie eleganckie nalepki na obudowę.
Mam i ja! Jeszcze tylko nauczyć się obsługi... :-)
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Projekt "WERONIKA"
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 53 zapytań